AfterDawn logo

AMD Q2 voitollinen, grafiikkaosasto tappiollinen

Panu Roivas Panu Roivas

AMD on julkistanut Q2 2012 tuloksensa, liikevaihdon ollessa 1,57 miljardia dollaria, liikevoitto 105 miljoonaa ja nettotulo 61 miljoonaa dollaria.

AMD:n Computing Solutions -osaston liikevaihto oli 1,2 miljardia dollaria ja liikevoitto 142 miljoonaa dollaria. Työpöytä- ja palvelinsuoritinten liikevaihto pieneni, mutta samalla mobiilisuorittimien liikevaihto kasvoi. Mobiilisuoritinten kasvua auttoivat uudet APU-suorittimiet, jotka edustivat 70% AMD:n mobiilipuolen liikevaihdosta.

AMD toimitti yli miljoona Llano APU-suoritinta ja lähes 6 miljoonaa Brazos APU:ta toisella neljänneksellä. AMD kertoi mm. Lenovo x120e -kannettavan olleen yksi eniten myyneistä Brazos-kannettavista pienille ja keskisuurille yrityksille. Kokonaisuudessaan Q2 suoritintoimitusten määrä oli uusi ennätys AMD:lle.

AMD:n grafiikkaosaston liikevaihto oli 367 miljoonaa dollaria, 11% edeltävää neljännestä pienempi, johtuen vähentyneestä mobiilinäytönohjainten toimituksista ja kausiluonteisesta työpöytänäytönohjainten toimitusten vähenemisestä. Grafiikkaosaston liikevoitto jäi 7 miljoonaa dollaria tappiolle vähentyneen liikevaihdon takia.


AMD uskoo liikevaihdon kasvavan Q3 noin 10%. Uusien APU-suorittimien myötä AMD uskoo pystyvänsä kilpailemaan entistä paremmin halvemmissa kannettavissa ja kasvattavansa markkinaosuuttaan ja keskimääräistä myyntihintaa.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.