ARM lyö itsensä läpi kannettavissa seuraavina vuosina

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

ARM lyö itsensä läpi kannettavissa seuraavina vuosina
Intelin x86-mikroarkkitehtuurilla on ollut suvereenin yksinvaltiaan asema tietokonemarkkinoilla jo 30 vuoden ajan. Tutkimusyhtiö IHS povaa tämän ajan jäävän pian taakse ja ARM-arkkitehtuurin nappaavan itselleen merkittävän vähemmistöosuuden kannettavissa tietokoneissa lähivuosina.

IHS:n tulevaisuuden skenaarion mukaan ARM-arkkitehtuuriin perustuva mikroprosessori löytyy jopa 25 prosentista vuonna 2015 myydystä kannettavasta tietokoneesta. Yleistymisessä auttaa erityisesti Microsoftin päätös laajentaa Windows 8 -käyttöjärjestelmän tukea x86:sta ARM-laitteille.

Jos IHS:n ennuste pitää kutinsa, niin ARM-kannettavien toimitukset lähes 11-kertaistuvat vuodesta 2012 vuoteen 2015 mennessä. Ensi vuonna toimitusmäärän on olevan seitsemän miljoonaa kappaletta.

ARM-pohjaisten piirien uskotaan löytyvän edullisista ja vähävirtaisista kokoonpanoista, joissa suorituskyvyllä ei ole niin suurta merkitystä kuin kalliimmissa laitteissa. Päämarkkinasegmentti saattaa olla alle 700 dollarin tietokoneet.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

ArttuH5N1
Eikös tuohon otsikkoon pitäisi laittaa lainausmerkit, tai jokin muu merkki siitä, että se on vielä ennustus. Tuon artikkelin perusteella se ei myöskään mene läpi omana toteamuksenanne.
Raattis
@ArttuH5N1
Kaikki tulevaisuuteen suuntautuvat toteamukset ovat ennustuksia - lainausmerkeillä tai ilman. Korkeintaan otsikon alkuun voisi laittaa "Tutkimusyhtiö:", josta kävisi ilmi, ettei tämä uutinen ole peräisin Tom's hardwaren omasta ideapajasta.

Uutisesta:
Jos alkaa laskea tabletteja läppäreinä, niin mikä ettei. Netbookkien myynti on hidastumaan päin, eikä ARM kestä suorituskyky vertailua kalliimmissa laitteissa. Olisi kyllä ihan mielenkiintoista nähdä tosimaailman ARM vs x86/x64 benchmarkeja.
ArttuH5N1
Originally posted by Raattis:
@ArttuH5N1
Kaikki tulevaisuuteen suuntautuvat toteamukset ovat ennustuksia - lainausmerkeillä tai ilman.

Saivartelua, sanon minä.

E: Mielestäni sama asia, kuin HS uutisoisi: "Sauli Niinistö on Suomen seuraava presidentti." Hyvin todennäköisesti asia onkin näin, mutta otsikko esittää asian täytenä faktana. Mielestäni lisäys "todennäköisesti", "ennuste" tms. on tarpeellinen.

Anteeksi off-topic.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. heinäkuuta, 2011 @ 16:48

Kommentoi uutista