Applen tulos rikkoi odotukset

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Applen tulos rikkoi odotukset
Tietokoneyhtiö Applen kolmas vuosikvartaali sujui kaikkia odotuksia paremmin. Yhtiön ennakoitiin tiedottavan ennätystuloksesta, mutta näin hyviä lukuja ei optimistisimmatkaan arviot osanneet odottaa.

Applen tuloksen veturina oli iPhone 4, mutta ilman sitäkin myynti olisi ollut parempi kuin viime jouluna. Puhelimien myynti kasvoi yli 20 miljoonaan ja iPad-taulutietokoneita toimitettiin yli yhdeksän miljoonaa. Yhtiön iPod-soittimien myyntiluvut olivat odotetusti laskussa. Ainoa pettymys oli Mac-tietokoneiden suosio, joka oli analyytikoiden odotuksia heikompi. Liikevaihto kasvoi 82 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, 28 miljardiin dollariin.

Tuoreiden tietojen mukaan Apple on myynyt tähän mennessä yhteensä 222 miljoonaa iOS-laitetta. Talouslukujen ohella Apple julkaisi uuden version Mac OS X:stä (Lion). Käyttöjärjestelmää esiteltiin viime kuussa WWDC-tapahtumassa.

Applen talousjohtaja Peter Oppenheimerin pitämän puheen mukaan Applen tuotevalikoimassa on odotettavissa muutosvaihe syyskuulla alkavan kvartaalin aikana.

1 kommentti

ArttuH5N1
Ei uskoisi, että vuosi toisensa perään Apple tekee näin hyvää tulosta. Mutta vaikeampi on uskoa, että nämä tulosennustuksia antavat tahot eivät opi virheistään sitten ollenkaan. Tai Applen suunnalta kerrotaan isompaa tulosta, kuin mitä todellisuudessa tulee. Vaikken tätä uskokkaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille