SATA 3.1:n spesifikaatiot julki

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

SATA 3.1:n spesifikaatiot julki
Kovalevyissä ja SSD-asemissa käytettävän SATA-liitännän teknisestä kehityksestä vastaava SATA-IO-järjestö on julkaissut standardista uuden 3.1-version. Päivitetyt spesifikaatiot tuovat mukanaan muutamia käteviä uudistuksia.

Yksi tärkeimmistä uudistuksista on USM-standardin (Universal Storage Module) integrointi SATA-portteihin. USM:ää demottiin jo tämän vuoden alussa CES-messuilla ja sen ajatuksena on tuoda medialaitteisiin (televisiot, digiboksit jne.) langaton liitäntä ulkoisten massamuistien kiinnitykseen. Uutisen lopussa on video, jossa Seagaten edustaja antaa konkreettisen esimerkin USM:n toiminnasta.

Toinen tärkeä SATA 3.1:n ominaisuus on uudet virransäästöominaisuudet. Yhtenä näistä on paranneltu lepotila, jonka ansiosta SATA-porttiin kytketty laite ei kuluta käyttämättömänä lainkaan virtaa. Viimeisimpänä uudistuksena on Queued TRIM Command -tuki, mikä mahdollistaa TRIM-käskyjen suorittamisen vaikuttamatta SSD-aseman normaaleihin luku- ja kirjoitusoperaatioihin.

Edellisten lisäksi mSATA-laitteiden automaattista tunnistamista on parannettu.

2 kommenttia

repino
Paranee systeemit koko ajan. Hieno uudistus, mutta varmaan taas kerran vaatii laitteiston uusimista. Yhtä oravanpyörää kaikki,

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Raattis
Mitähän mahtaa tuo USM tarkoittaa? Ymmärsin uutisesta ja videosta, että kovalevyn voi sen avulla kytkeä ilman kaapeleita laitteisiin. Mutta eihän kovalevytelakoissa ole mitään uutta.

Onneksi olkoon kai, jos tämän myötä alkavat laittaa niitä telkkareihin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille