Sandy Bridge E -suorittimet eivät ehkä myöhästykkään ensi vuoteen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sandy Bridge E -suorittimet eivät ehkä myöhästykkään ensi vuoteen
Heinäkuun alussa uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Intelin toisen sukupolven Core-suorittimien tehomallisto eli Sandy Bridge E ilmestyisi vasta ensi vuoden alussa. Aiemmin sen arveltiin ilmestyvän tänä syksynä.

Syy viivästykseen arveltiin johtuneen kahdesta asiasta. Ensinnäkin Intelillä on ollut ongelmia X79-piirisarjan PCIe-väylien kanssa. Sirujätti ei halunne toistaa tämän vuoden alun fiaskoa, jolloin se joutui kutsumaan 6-sarjan emolevyjä takaisin niiden SATA-porteissa havaittujen vikojen vuoksi. Lisäksi itse Sandy Bridge E -siruissa on havaittu ongelmia, joiden korjaamiseksi Intelin pitää työstää uusi stepping (C1).

Uusien tietojen mukaan Intel saattaa selättää eteen tulleet haasteet arvioitua nopeammin, joten julkaisua ei ole tarpeen venyttää ensi vuoteen. Ratkaisuna on PCIe 3.0 -uplinkin ja neljän SATA-portin poistaminen piirisarjasta. X79:ssä oli tarkoitus käyttää prosessorin ja piirisarjan välillä DMI 2.0:n lisäksi neljää PCIe 3.0 -kaistaa ylimääräisiä tallennusmedioita varten.

Mikäli Intel toimii rivakasti, niin Sandy Bridge E -prosessorit voisivat hyvin ehtiä kauppoihin ennen joulua. DigiTimesin mukaan X79-piirisarjan toimitukset alkaisivat jo elokuussa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille