Applen A6-piirin testivalmistus alkoi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Applen A6-piirin testivalmistus alkoi
Reutersin mukaan Applen seuraavan sukupolven A6-järjestelmämikropiirin testivalmistus on alkanut TSMC:llä. Mikäli TSMC yltää tarpeeksi korkeisiin saantoihin, niin Apple valinnee sen seuraavien piirien valmistajaksi.

Jos Apple valitsee TSMC:n yhteistyökumppanikseen, niin tällöin A6:n tullaan todennäköisesti valmistamaan 40 nanometrin tekniikalla. Toinen vaihtoehto olisi käyttää 28 nanometrin linjoja, mutta näiden kapasiteetin ei uskota yltävän Applen vaatimalle tasolle. Nvidia ja AMD kun ovat jo varanneet ison osan niiden kapasiteetista.

Toinen vaihtoehto olisi valmistuttaa piirit Samsungilla, mutta patenttiriitojen vuoksi Apple halunnee purkaa siteitään korealaisyhtiöön. Samsungin etuna on, että vuodenvaihteen aikoihin sillä olisi resursseja valmistaa piirit edistyneemmillä 32 tai 28 nanometrin tekniikalla, koska sillä ei ole TSMC:n tapaan muita isoja tilaajia asiakkainaan.

Tarkempia tietoja A6:n yksityiskohdista ei ole vielä saatavilla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille