Intel myöntää: SSD 320 -sarjassa levyn tyhjentävä bugi

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

Intel myöntää: SSD 320 -sarjassa levyn tyhjentävä bugi
Intelin tukifoorumeille on viime aikoina ilmestynyt valituksia 320-sarjan SSD-levyistä. Useat käyttäjät ovat onnistuneet törmäämään bugiin, jonka myötä SSD-levyn ilmoitettu kapasiteetti tippuu 8 megatavuun, ja sittemmin bugia on alettu kutsumaan nimellä "8 MB bug".

Aiemmin tällä viikolla Intelin Non-Volatile Memory Solutions Group myönsi bugin olemassaolon. Intel kehoittaa asiakkaita ottamaan yhteyttä Intelin tukeen, ja lupaa antaa päivityksen kunhan tietoa on kerätty tarpeeksi. 8 MB bugi ilmenee koneen kaaduttua tai virran katkettua äkillisesti. Ei ole varmaa onko vika korjattavissa firmware-päivityksen avulla, eikä päivityksen aikataulusta ei ole tietoa.

Intelillä oli samankaltaisia ongelmia myös edellisen sukupolven X25-M mallien kanssa. Intelin lisäksi myös Sandforce-pohjaisilla SSD-levyillä on ollut viime aikoina isoja ongelmia Corsairin vetäessä uudet Force-sarjan SSD:t pois myynnistä, ja OCZ:n tarjotessa firmware-päivityksiä omille Sandforce SSD-levyilleen. SSD-valmistajien ongelmat lienevät omiaan pitämään kuluttajat vanhoissa HDD-kiintolevyissä kunnes pahimmat viat on saatu korjattua.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

ep_
ep_
Kuulostaa tosi mukavalle

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tomppa12
Tomppa12
"omiaan pitämään kuluttajat vanhoissa HDD-kiintolevyissä"
Eiköhän jo SSD-levyjen suhteellisen pieni koko saa ihmiset ostamaan perinteisiä kiintolevyjä joka koneeseen, jossa on tarvis säilyttää dataa. Hintakin on sen verran suuri, että monet jotka eivät sitä isoa levyä tarvitse ostavat silti perinteisen kiintolevyn.
Pihlis12
Pihlis12
"Ei ole varmaa onko vika korjattavissa firmware-päivityksen avulla, eikä päivityksen aikataulusta ei ole tietoa." -Kuullostaa erittäin epämukavalta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 1 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Microsoft Edge - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä