AfterDawn logo

Intel myöntää: SSD 320 -sarjassa levyn tyhjentävä bugi

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

Intelin tukifoorumeille on viime aikoina ilmestynyt valituksia 320-sarjan SSD-levyistä. Useat käyttäjät ovat onnistuneet törmäämään bugiin, jonka myötä SSD-levyn ilmoitettu kapasiteetti tippuu 8 megatavuun, ja sittemmin bugia on alettu kutsumaan nimellä "8 MB bug".

Aiemmin tällä viikolla Intelin Non-Volatile Memory Solutions Group myönsi bugin olemassaolon. Intel kehoittaa asiakkaita ottamaan yhteyttä Intelin tukeen, ja lupaa antaa päivityksen kunhan tietoa on kerätty tarpeeksi. 8 MB bugi ilmenee koneen kaaduttua tai virran katkettua äkillisesti. Ei ole varmaa onko vika korjattavissa firmware-päivityksen avulla, eikä päivityksen aikataulusta ei ole tietoa.

Intelillä oli samankaltaisia ongelmia myös edellisen sukupolven X25-M mallien kanssa. Intelin lisäksi myös Sandforce-pohjaisilla SSD-levyillä on ollut viime aikoina isoja ongelmia Corsairin vetäessä uudet Force-sarjan SSD:t pois myynnistä, ja OCZ:n tarjotessa firmware-päivityksiä omille Sandforce SSD-levyilleen. SSD-valmistajien ongelmat lienevät omiaan pitämään kuluttajat vanhoissa HDD-kiintolevyissä kunnes pahimmat viat on saatu korjattua.

3 KOMMENTTIA

ep_1/3

Kuulostaa tosi mukavalle

Tomppa122/3

"omiaan pitämään kuluttajat vanhoissa HDD-kiintolevyissä"
Eiköhän jo SSD-levyjen suhteellisen pieni koko saa ihmiset ostamaan perinteisiä kiintolevyjä joka koneeseen, jossa on tarvis säilyttää dataa. Hintakin on sen verran suuri, että monet jotka eivät sitä isoa levyä tarvitse ostavat silti perinteisen kiintolevyn.

Pihlis123/3

"Ei ole varmaa onko vika korjattavissa firmware-päivityksen avulla, eikä päivityksen aikataulusta ei ole tietoa." -Kuullostaa erittäin epämukavalta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT