AMD:n Bulldozer-suoritinhuhut päivittyvät, julkaisu vasta lokakuussa?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD:n Bulldozer-suoritinhuhut päivittyvät, julkaisu vasta lokakuussa?
AMD:n odotetut Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Zambezi-koodinimellä kulkevat FX-sarjan prosessorit antavat odottaa itseään, ja viimeisimpien huhujen myötä julkaisu vaikuttaisi lipsuvan vuoden viimeiselle neljännekselle lokakuuhun.

Turkkilainen DonanimHaber-sivusto on kertomansa mukaan saanut käsiinsä päivitetyt tiedot julkaistavista FX-sarjan suorittimista. Tällä kertaa lippulaivamallin virkaa toimittaa FX-8150 3,6 GHz peruskellotaajuudella ja 4,2 GHz Turbo Core -taajuudella. Neljästä Bulldozer-moduulista koostuva suoritin pyörittää yhteensä kahdeksaa säiettä, ja L2 ja L3 -välimuistia on yhteensä 16 Mt. Lippulaivamallin TDP-arvoksi on kerrottu 125 W.

FX-sarjan malleja on listattu yhteensä 8 kappaletta, joista neljä on 8-ytimisiä (tai 4-moduulisia), kaksi 6-ytimisiä ja kaksi 4-ytimisiä. Vain kaksi nopeinta 8-ytimistä mallia ovat 125W TDP-arvolla muiden tyytyessä 95 W TDP-arvoon. Heikoin malli on FX-4100, jossa on 4 ydintä ja 3,6/3,8 GHz kellotaajuudet. Kaikki suorittimet ovat kerroinlukottomia Black Edition -malleja ja ne tukevat DDR3-1866 MHz muistia.

1 kommentti

_kooma_
Komioita kelloja.. Varmasti tuo lisää potkua nykyisiin Venomeihin verrattuna.
Fani pojaksi en itseäni kutsu, mutta kyllä tuo Intelin prossu kanta kikkailu ja turhan kalliit ratkaisut itselleni, ovat ainakin allekirjoittaneen pistänyt AMD:n leiriin ainakin emoissa ja prossuissa. Ehkäpä vielä jonain päivänä myös näyttiksissä..

Toisaalta josko joskus olisi sitä rahaakin enempi, niin sitten kattelisin vain ja ainoastaan suorituskyky edellä näitä hommia.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille