AfterDawn logo

AMD:n Bulldozer-suoritinhuhut päivittyvät, julkaisu vasta lokakuussa?

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

AMD:n odotetut Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Zambezi-koodinimellä kulkevat FX-sarjan prosessorit antavat odottaa itseään, ja viimeisimpien huhujen myötä julkaisu vaikuttaisi lipsuvan vuoden viimeiselle neljännekselle lokakuuhun.

Turkkilainen DonanimHaber-sivusto on kertomansa mukaan saanut käsiinsä päivitetyt tiedot julkaistavista FX-sarjan suorittimista. Tällä kertaa lippulaivamallin virkaa toimittaa FX-8150 3,6 GHz peruskellotaajuudella ja 4,2 GHz Turbo Core -taajuudella. Neljästä Bulldozer-moduulista koostuva suoritin pyörittää yhteensä kahdeksaa säiettä, ja L2 ja L3 -välimuistia on yhteensä 16 Mt. Lippulaivamallin TDP-arvoksi on kerrottu 125 W.

FX-sarjan malleja on listattu yhteensä 8 kappaletta, joista neljä on 8-ytimisiä (tai 4-moduulisia), kaksi 6-ytimisiä ja kaksi 4-ytimisiä. Vain kaksi nopeinta 8-ytimistä mallia ovat 125W TDP-arvolla muiden tyytyessä 95 W TDP-arvoon. Heikoin malli on FX-4100, jossa on 4 ydintä ja 3,6/3,8 GHz kellotaajuudet. Kaikki suorittimet ovat kerroinlukottomia Black Edition -malleja ja ne tukevat DDR3-1866 MHz muistia.

1 KOMMENTTI

_kooma_1/1

Komioita kelloja.. Varmasti tuo lisää potkua nykyisiin Venomeihin verrattuna.
Fani pojaksi en itseäni kutsu, mutta kyllä tuo Intelin prossu kanta kikkailu ja turhan kalliit ratkaisut itselleni, ovat ainakin allekirjoittaneen pistänyt AMD:n leiriin ainakin emoissa ja prossuissa. Ehkäpä vielä jonain päivänä myös näyttiksissä..

Toisaalta josko joskus olisi sitä rahaakin enempi, niin sitten kattelisin vain ja ainoastaan suorituskyky edellä näitä hommia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT