AMD:n Radeon HD 7600 -sarja tyytyy nykyiseen arkkitehtuuriin?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Radeon HD 7600 -sarja tyytyy nykyiseen arkkitehtuuriin?
AMD:n tulevaa Southern Islands -koodinimellä kulkevaa näytönohjainsukupolvea odotetaan vuoden loppupuolelle, ja sen mukana pitäisi tulla myös kokonaan uusi Graphics Core Next -arkkitehtuuri. Huhujen mukaan AMD kuitenkin jättää tulevan sukupolven karvalakkisarjan kortit nykyiseen VLIW4-arkkitehtuuriin, sillä niiden on tarkoitus toimia yhdessä tulevan Trinity APU:n kanssa Dual Graphics -moodissa.

Xtreview-sivuston mukaan Lombok-koodinimellä kulkevat piirit perustuvat nykyisestä 6900-sarjasta tuttuun VLIW4-arkkitehtuuriin. Lombok XT (HD7670) ja Lombok Pro (HD7570) jäisivät huhun mukaan ainoina kortteina vanhaan arkkitehtuuriin, muiden piirien käyttäessä uusittua GCN-arkkitehtuuria.

AMD aikoo julkaista ensi vuonna Llanon seuraajan Trinity APU:n, jonka kerrotaan käyttävän VLIW4-arkkitehtuuria näytönohjaimen osalta. AMD tarvitsee Dual Graphics -toiminnallisuutta varten uusia VLIW4-näytönohjaimia budjettikategoriaan, joten on melko todennäköistä, että Lombok todella käyttää VLIW4-arkkitehtuuria.

Sivuston mukaan 11.7 -ajureista löydettyjen koodinimistä Tahiti XT ja Pro olisivat Radeon HD 7970 ja 7950, ja New Zealand -koodinimi viittaisi kahden piirin Radeon HD 7990 -näytönohjaimeen. Uuden sukupolven julkaisuaikataulusta on liikkeellä useita huhuja, optimistisimpien tähdätessä syyskuuhun, mutta pessimistien mukaan TSMC:n saannot ovat taas heikot ja AMD:n ja Nvidian seuraavat näytönohjainsukupolvet nähtäisiin vasta ensi vuoden puolella. Muistin virkistämiseksi viime vuonna nykyisen sukupolven koodinimet löytyivät ajureista elokuussa ja ensimmäiset kortit julkaistiin lokakuussa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille