AMD:lta maailman nopein mobiilinäytönohjain

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:lta maailman nopein mobiilinäytönohjain
Alkuvuonna AMD ja Nvidia kävivät kovaa kisaa maailman nopeimman näytönohjaimen tittelistä. Nyt sota on siirtynyt mobiilipuolelle, kun AMD vastasi Nvidian GeForce GTX 580M -julkaisuun Radeon HD 6990M -piirillä.

Radeon HD 6990M on varustettu täysiverisellä Barts -ytimellä, eli siinä on 1120 stream-ydintä. Piirin kellotaajuus on 715 megahertsiä, joten tältä osin se on työpöytävastinettaan HD 6870:tä hitaampi (900 MHz). AMD:n omien testien mukaan piiri on edeltäjäänsä HD 6970M:ää vajaat 20 prosenttia nopeampi ja siinä on gigatavun verran enemmän GDDR5-muistia. HD 6970M:ssä on myös 160 stream-ydintä ja kahdeksan tekstuuriyksikköä vähemmän, mutta muita teknisiä eroavaisuuksia niillä ei ole.

AMD nappaa nopeimman mobiilinäytönohjaimen tittelin Nvidialta 10 prosentin kaulalla (AMD:n omien pelitestien mukaan). Tulokset vaativat vielä riippumattomien lähteiden varmistuksen.

Useat läppärivalmistajat, kuten Alienware, Eurocom ja AVADirect, ovat jo ilmoittaneet ottavansa AMD:n uutuusmallin omiin tuotteisiinsa. Valitettavasti HD 6990M:n hintatietoja ei kerrottu julkisuuteen.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille