Keplerin julkaisu lykkääntyy ensi vuoteen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Keplerin julkaisu lykkääntyy ensi vuoteen
Nvidian 28 nanometrin prosessilla valmistettujen Kepler-näytönohjainten on odotettu ilmestyvän tänä vuonna, mutta Nvidian uuden roadmapin perusteella julkaisu venyy ensi vuoteen.

Saksalaisen ComputerBase-sivuston vuotaman CUDA Architecture Roadmap -dian mukaan Keplerit ilmestyvät vuonna 2012 ja Maxwellit vuonna 2014. Nvidian aiempien diojen perusteella julkaisut piti tapahtua vuonna 2011 ja 2013. Tarkempaa aikataulua ei ole saatavilla, mutta spekulaatioiden mukaan GeForce 600 -sarjalaiset julkaistaisiin ensimmäisen vuosineljänneksen aikoihin.

Syytä lykkäykselle ei tiedetä, mutta huhujen mukaan TSMC:llä on ollut ongelmia 28 nanometrin prosessin kanssa. Heinäkuun alussa uutisoimme Kepler-ytimien päässeen tape out -vaiheeseen. TSMC:n ongelmien vaikutuksista AMD:n Southern Islands -piirien julkaisuun ei tiedetä mitään varmaa. Huhujen mukaan myös AMD kärsisi ongelmista, mutta Semiaccuraten mukaan tuotannossa ei ole ollut mitään normaalista poikkeavaa ongelmaa.

Keplereiden Q1/2012-julkaisua ovat aiemmin povanneet Fudzilla ja Semiaccurate.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille