Toshiba esitteli ilman laseja toimivan 3D-kannettavan

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Toshiba esitteli ilman laseja toimivan 3D-kannettavan
Toshiba paljasti Dynabook Qosmio -kannettavansa aiemmin huhtikuussa, ja nyt se on vihdoin julkaistu Japanin markkinoille, ja on tulossa elokuussa Eurooppaan. Erikoisen siitä tekee stereoskooppinen 3D-tuki johon ei tarvita erikoislaseja.

Lasiton 3D-efekti on toteutettu Active Lens -teknologialla, joka kontrolloi valon polarisaatiota LED-paneelissa. Active Lens pystyy lokalisoimaan 3D-efektin näytöllä, mikä mahdollistaa paikallisen 3D-efektin esimerkiksi videoikkunassa samalla kun muu näyttö pysyy 2D-tilassa.

Dynabook Qosmio F750 käyttää Intel Core i7 -suoritinta, ja siinä on mm. Nvidian GT540M-näytönohjain, 640 Gt kiintolevy ja 6 Gt DDR3-muistia. Laitetta testanneen Engadgetin mukaan 3D-efekti toimi kiitettävästi, mutta käytännössä vain yksi ihminen voi katsella sitä oikeasta kulmasta. Hintaa 15,6" kannettavalle on arvioitu Briteissä noin 1300£.

4 kommenttia

ArttuH5N1
Toivottavasti tämä tekniikka ei aiheuta pahoinvointia ynnä muita vähemmän mukavia sivuvaikutuksia. Taitavat tosin olla jo menneen talven lumia. Mutta epäkäytännöllisyyden leiman olisin silti tähän valmist laittamaan. Yksi katsoja ja todennäköisesti melko rajallinen katselukulma...
Grina
Originally posted by ArttuH5N1:
Toivottavasti tämä tekniikka ei aiheuta pahoinvointia ynnä muita vähemmän mukavia sivuvaikutuksia. Taitavat tosin olla jo menneen talven lumia. Mutta epäkäytännöllisyyden leiman olisin silti tähän valmist laittamaan. Yksi katsoja ja todennäköisesti melko rajallinen katselukulma...
Melko rajallinen kuulostaa vielä hyvältä... Käytännössähän näissä lasittomissa ratkaisuissa näyttöä pitää katsoa tarkalleen tietystä/tietyistä kulmista. Jos liikutat päätä esim. silmien välin verran sivuun, niin silmille tulee väärät kuvat. En usko lasittomien ratkaisuiden yleistyvän vielä pitkään aikaan. Käytännössä toimiva lasiton ratkaisu vaatisi aktiivista pään/silmien seurantaa ja kuvan jatkuvaa suuntaamista katsojaan/katsojiin.
mc_mice
Originally posted by Grina:
Originally posted by ArttuH5N1:
Toivottavasti tämä tekniikka ei aiheuta pahoinvointia ynnä muita vähemmän mukavia sivuvaikutuksia. Taitavat tosin olla jo menneen talven lumia. Mutta epäkäytännöllisyyden leiman olisin silti tähän valmist laittamaan. Yksi katsoja ja todennäköisesti melko rajallinen katselukulma...
Melko rajallinen kuulostaa vielä hyvältä... Käytännössähän näissä lasittomissa ratkaisuissa näyttöä pitää katsoa tarkalleen tietystä/tietyistä kulmista. Jos liikutat päätä esim. silmien välin verran sivuun, niin silmille tulee väärät kuvat. En usko lasittomien ratkaisuiden yleistyvän vielä pitkään aikaan. Käytännössä toimiva lasiton ratkaisu vaatisi aktiivista pään/silmien seurantaa ja kuvan jatkuvaa suuntaamista katsojaan/katsojiin.
Niin tuossa videossahan oli aktiivinen kasvojen/silmien seuranta joka näkyi siinä pienemmässä videokuvassa.
Grina
Originally posted by mc_mice:
Originally posted by Grina:
Originally posted by ArttuH5N1:
Toivottavasti tämä tekniikka ei aiheuta pahoinvointia ynnä muita vähemmän mukavia sivuvaikutuksia. Taitavat tosin olla jo menneen talven lumia. Mutta epäkäytännöllisyyden leiman olisin silti tähän valmist laittamaan. Yksi katsoja ja todennäköisesti melko rajallinen katselukulma...
Melko rajallinen kuulostaa vielä hyvältä... Käytännössähän näissä lasittomissa ratkaisuissa näyttöä pitää katsoa tarkalleen tietystä/tietyistä kulmista. Jos liikutat päätä esim. silmien välin verran sivuun, niin silmille tulee väärät kuvat. En usko lasittomien ratkaisuiden yleistyvän vielä pitkään aikaan. Käytännössä toimiva lasiton ratkaisu vaatisi aktiivista pään/silmien seurantaa ja kuvan jatkuvaa suuntaamista katsojaan/katsojiin.
Niin tuossa videossahan oli aktiivinen kasvojen/silmien seuranta joka näkyi siinä pienemmässä videokuvassa.
Kappas! En videota katsonut, niin jäi huomaamatta. Jos sitä todella käytetään kuvan kohdistamiseen, niin kyseessä voi olla merkittäväkin saavutus. (Markkinamiesten puheista ei liikaa kannata innostua.)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille