ASRock julkaisi ensimmäisen PCIe 3.0 -emolevyn

Kirjoittaja Panu Roivas,

ASRock julkaisi ensimmäisen PCIe 3.0 -emolevyn
ASRock on ensimmäisenä ehättänyt julkaista markkinoille PCI Express 3.0 -standardia tukevan Z68-emolevyn. Fatal1ty Z68 Professional Gen3 tukee Intelin Sandy Bridge -suorittimia, ja mahdollisesti myös ensi vuonna julkaistavia Ivy Bridge -suorittimia.

PCIe 3.0 tuplaa saatavilla olevan muistikaistan, joten nykyisen v2.0 x16-korttipaikan 64 Gbps nopeus tuplaantuu 128 gigabittiin sekunnissa, eli yksittäinen linja siirtää tietoa gigatavun sekunnissa.'

Ivy Bridgen kerrotaan tuovan natiivin PCI-e 3.0 -tuen mukanaan, mutta nykyinen Z68 ei sitä tue, joten ASRock on joutunut käyttämään ratkaisussaan PLX PEX8608 -siltapiiriä. Emolevyssä on kaksi PCIe 3.0 x16 -korttipaikkaa sekä yksi x16 2.0 -korttipaikka. Emolevyltä löytyy mm. myös LucidLogix Virtu, kaksi Ethernet-liitäntää ja Fatal1ty -hiiriportti jonka pollaustasoa voi säätää 125-1000 MHz välillä.


Vaikka ASRock Fatal1ty Z68 Professional Gen3 on julkaistu, hintaa tai saatavuutta sille ei ole vielä saatu.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista