ASRock julkaisi ensimmäisen PCIe 3.0 -emolevyn

Kirjoittaja Panu Roivas,

ASRock julkaisi ensimmäisen PCIe 3.0 -emolevyn
ASRock on ensimmäisenä ehättänyt julkaista markkinoille PCI Express 3.0 -standardia tukevan Z68-emolevyn. Fatal1ty Z68 Professional Gen3 tukee Intelin Sandy Bridge -suorittimia, ja mahdollisesti myös ensi vuonna julkaistavia Ivy Bridge -suorittimia.

PCIe 3.0 tuplaa saatavilla olevan muistikaistan, joten nykyisen v2.0 x16-korttipaikan 64 Gbps nopeus tuplaantuu 128 gigabittiin sekunnissa, eli yksittäinen linja siirtää tietoa gigatavun sekunnissa.'

Ivy Bridgen kerrotaan tuovan natiivin PCI-e 3.0 -tuen mukanaan, mutta nykyinen Z68 ei sitä tue, joten ASRock on joutunut käyttämään ratkaisussaan PLX PEX8608 -siltapiiriä. Emolevyssä on kaksi PCIe 3.0 x16 -korttipaikkaa sekä yksi x16 2.0 -korttipaikka. Emolevyltä löytyy mm. myös LucidLogix Virtu, kaksi Ethernet-liitäntää ja Fatal1ty -hiiriportti jonka pollaustasoa voi säätää 125-1000 MHz välillä.


Vaikka ASRock Fatal1ty Z68 Professional Gen3 on julkaistu, hintaa tai saatavuutta sille ei ole vielä saatu.

Kommentoi uutista