AMD:n tulevista Z-suorittimista vuotanut tietoja

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n tulevista Z-suorittimista vuotanut tietoja
AMD julkaisi kesäkuun alussa uuden Z-suoritinmalliston, jonka pääasiallinen kohdemarkkina on tablet-tietokoneet. Jo tuolloin tiedettiin, että Desna-koodinimellinen Z-01-prosessori saisi jatkoa ensi vuoden aikana, mutta tarkemmista ominaisuuksista ei tiedetty.

AMD-vuotaja Donanim Haber on julkaissut uudessa uutisessaan tietoja ensi vuodeksi kaavaillusta Hondosta. Desnan tapaan se on valotettu 40 nanometrin prosessilla ja tekniset ominaisuudet ovat muutenkin samat. Prosessoreiden ero on kuitenkin siinä, että Hondossa käytetty optimoitu Bobcat-arkkitehtuuri kuluttaa vähemmän tehoa kuin Desna.

Brazos-T-nimellä kulkeva alustassa uutta on myös Hudson M2T -ohjainpiiri, joka kuluttaa Brazos-alustan ohjainpiiriin verrattuna vähemmän tehoa. Hondon valtti on siis pieni tehonkulutus, suorituskykyyn ei ole luvassa parannuksia. Sirut tulevat markkinoille Windows 8:n julkaisun aikoihin.

Hondon seuraajaksi kerrotaan vuonna 2013 ilmestyvä Samara. Siinä tehonkulutusta on edelleen optimoitu ja graafista suorituskykyä on parannettu Hondoon verrattuna.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille