AfterDawn logo

S3 Graphicsille erävoitto patenttikiistassa Applea vastaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Yhdysvaltain kansainvälisen kauppakomission (ITC) tuomarin James Gildean antaman esipäätöksen mukaan Apple on rikkonut S3 Graphicsin kahta grafiikan pakkaukseen liittyvää patenttia. S3:n alkuperäisessä haasteessa Applea syytettiin neljän patentin luvatta käyttämisestä.

Gildean päätös on luonteeltaan suuntaa-antava ja lopullisen tuomion antaa kuusihenkinen lautakunta, joka julkaisee ratkaisunsa tämän vuoden marraskuussa. S3:n haaste nostettiin viime toukokuussa, mihin Apple vastasi alalle tyypilliseen tapaan vastahaasteella. Voi olla ettei lopullista päätöstä kuulla koskaan, sillä esipäätöksen perusteella osapuolet saattavat löytää molempia tyydyttävän ratkaisun oikeussalin ulkopuolella.

Apple on käyttänyt S3:n pakkaustekniikoita niin tietokoneissaan kuin mobiililaitteissaankin. Jos Gildean päätös säilyy lautakunnan käsittelyssä, niin Applea voi odottaa laitteiden maahantuontikielto Yhdysvaltoihin.

4 KOMMENTTIA

Rokkiman1/4

heh

ep_2/4

Aika kova paikka omenalle jos se saa tuontikiellon jenkkeihin.

Tnoi3/4

@2

Eiköhän se Apple taas sen verran voitele tuomareita että voittaa vielä koko paskan ja S3 syöstään alimpaan helvettiin jumalanpilkasta.

ep_4/4

@3
Ei yllättäis omenan tuntien.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT