Kepler-grafiikkaytimet valmistusta vaille valmiita

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Kepler-grafiikkaytimet valmistusta vaille valmiita
Nvidian Fermi-grafiikkapiirien seuraaja Kepler on edennyt tape out -vaiheeseen. Tape outilla tarkoitetaan käytännössä sitä, että grafiikkapiirin suunnittelutyö on saatu päätökseen ja lopputuotteiden valmistus tältä osin voidaan aloittaa.

Asiasta kertoi Fudzilla. Keplerit valmistetaan 28 nanometrin tekniikalla ja niiden laskentakyky tehonkulutukseen suhteutettuna on Nvidian mukaan 2–3 kertaa parempi kuin Fermeillä. Paljoakaan muuta ohjaimista ei vielä tiedetä.

Keplereiden julkaisun odotetaan tapahtuvan vielä tämän vuoden puolella. Tape outista tuotteen julkaisuun kuluu yleensä viitisen kuukautta, joten jollei mitään yllättävää tapahdu niin GeForce 600 -sarjalaiset julkaistaneen aikaisintaan marras-joulukuussa.

Myös AMD yrittää saada uuden 28 nanometrin näytönohjainsukupolven markkinoille tämän vuoden aikana. SemiAccuraten omien pohdintojen mukaan Radeon HD 7000 -sarjalaisten tuotanto voisi alkaa joskus syyskuun paikkeilla.
TSMC:n on epäilty tarvitsevan lisää aikaa 28 nanometrin tuotantolinjojen hiomiseen. AMD:n ja Nvidian julkaisuaikataulu riippuu enää TSMC:stä.

3 kommenttia

m1k2a3
Onko tuo 'tehonkulutus' oikea sana?
Se kuulostaa musta vähän tyhmältä.
Eriol
Originally posted by m1k2a3:
Onko tuo 'tehonkulutus' oikea sana?
Se kuulostaa musta vähän tyhmältä.
Tehonkulutuksesta puhutaan kun yksikkönä on watit. Virrankulutuksesta kun yksikkönä ampeerit. Ja sähkönkulutuksesta wattitunteina.
MattiMies
Virrankulutus ei ole sana.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille