Acerilta tulossa liukunäppäimistöllinen tabletti

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Acerilta tulossa liukunäppäimistöllinen tabletti
Taulutietokonemarkkinat ovat olleet kovassa kasvussa muutamana viime vuotena, mutta kaikkia kosketusnäyttöohjaus ei nappaa koska pidempien tekstien kirjoittelu niillä mielletään hankalaksi. Sen vuoksi useat PC-valmistajat ovat kehittäneet erilaisia minikannettavien ja tablettien hybridejä, joista löytyy kosketusnäytön lisäksi fyysinen näppäimistö.

Tässä hengessä Acerin on kerrottu tuovan markkinoille liukunäppäimistöllä varustetun tabletin. Ratkaisu muistuttaa hyvin läheisesti esimerkiksi Nokia E7- ja HTC Desire Z -älypuhelimien näppäimistöä. Myös Asus on esitellyt tällaista tietokonetta (alla video Asuksen Eee PC Slider).

Tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä ilmestyvä tablet on kooltaan 10-tuumainen ja sisältää ARM-suorittimen. Vaikka suorittimen tarkempi tyyppi onkin epäselvä, niin julkaisuajankohdan perusteella se voisi olla hyvin Nvidian Tegra 3 (Kal-El). Käyttöjärjestelmästäkään ei ole tietoa, mutta on melko turvallista olettaa sen olevan Android (mahdollisesti Ice Cream Sandwich).

2 kommenttia

Anonymous User
Fyysinen näppäimistö on tableteissa turha, koska se lisää laitteen painoa, valmistuskustannuksia, paksuutta ja painoa. Jos käyttjä oikeasti tarvitsee näppäimistöä, niin parempi valinta on ostaa läppäri.
ArttuH5N1
Totta. Tabletti näppäimistöllä? Miksei saman tein osta läppäriä?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille