Zambezi kellotettu 4,6 gigahertsiin ilmalla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Zambezi kellotettu 4,6 gigahertsiin ilmalla
Tšekkiläisen ylikellottajan OBRovsky-blogissa julkaisemien tulosten mukaan AMD:n FX-8130P-prosessori kellottuu ilmalla ainakin 4,6 gigahertsiin. Kahdeksan ytiminen Zambezi-suoritin on tarkoitus tulla myyntiin elo-syyskuussa.

Kellotaajuus kipuaa näille lukemille noin 1,5 voltilla. Valitettavasti prosessorin stepping on piilotettu, joten on vaikea sanoa oliko kellottajalla käytössä nihkeä B0-malli vai vioista korjattu uudempi versio. Prosessori tikittää vakiona (kaikki ytimet kuormitettuina) 3,0 gigahertsin taajuudella.

CPU-Z-ruutukaappauksen mielenkiintoinen yksityiskohta on sirun TDP-arvo. Se on hulppeat 186 wattia, vastaavaa ei ole nähty työpöytäprosessoreissa aiemmin. Ruutukaappaus on otettu ohjelman 1.57.1-versiolla, joka ei vielä tue tulevia suorittimia. Tuki löytyisi 1.58:sta, mutta se julkaistiin vain päivää aikaisemmin kuin mitä kellotustulokset.

Ylikellotetulla Zambezilla saatiin Super Pi 1M -testi läpi hieman yli 10 sekunnissa.

4 kommenttia

Thor1993
Ei pah, ei paha. Toivotaan et tää o B0 steppingin mallia :p
LukeWarm
No kyllä on vaan paha. Oma c2d vuosimallia 2008 vetää saman testin läpi 1.38 volteilla alle 12 sekunnin. Olkoot vaikka sata ydintä, mutta jos omat sovellukset ei osaa käyttää kuin sen 2 tai 4 säiettä niin kärsiihän ne tuosta. AMD:llä on ollut niin kauan aikaa hoitaa noita heikkoja osa-alueitaan kuntoon...
Raattis
En harrasta ylikellotusta tai benchmarkkausta, niin voisiko joku kertoa, miksi tuo Super PI -tulos on sensuroitu?
Thor1993
@2 nykysin kyllä ne ohjelmat jotka oikeesti tehoja tarvii osaa kyllä 4 ytimen käytön. Jotkut tukee kuuttakin.
Esim. pelit ja editointi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille