Sonylta 13-tuumainen kannettava ulkoisella näytönohjaimella

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

Sonylta 13-tuumainen kannettava ulkoisella näytönohjaimella
Sony on tuomassa markkinoille uuden Vaio Z -sarjan ultrakannettavan, joka turvautuu näytönohjainrintamalla ulkoistettuun ratkaisuun.

Uusi VAIO VPCZ21V9E on varustettu 13,1" näytöllä, jonka resoluutio on 1600x900, mutta myös FullHD-paneeli on päivitysvaihtoehtona. Suorittimena toimii maksimissaan Intelin 2,7 GHz Core i7 2620M, kiintolevynä 512 Gt SSD. Painoa laitteella on vain 1,2 Kg. Kannettava käyttää normaalisti Intelin integroitua HD Graphics 3000 -näytönohjainta, mutta kunnollista pikselinmurskausta varten Vaio Z:n omistajat voivat käyttää Power Media Dockia, joka tarjoaa Radeon HD 6650M -näytönohjaimen 1 Gt muistilla ja DVD/Blu Ray -aseman.

Ulkoiset näytönohjaimet eivät ole ottaneet tuulta alleen aikaisemmin, ja niitä vaivaa nykyään mm. kaistanpuute ja virtaongelmat. Sony on päätynyt käyttämään ratkaisussaan Intelin Light Peak -teknologiaa, joka on käytössä Applen ThunderBolt-liitännässä. Liitäntä tarjoaa 10 Gb/s kaistan, mikä on 4 kertaa nopeampi kuin aikaisemmat ExpressCard-ratkaisut. Nykyinen pöytäkoneista löytyvä PCI Express x16 v2.0 korttipaikka tarjoaa sen sijaan 64 Gb/s kaistan.

VAIO VPCZ21V9E on tulossa Euroopan markkinoille heinäkuun aikana, ja Englannissa sen hinta alkaa 1434 punnasta eli n. 1600 eurosta, mutta hinta kohoaa luonnollisesti osapäivitysten myötä jopa yli 4000 euroon. Power Media Dock myydään erikseen ja sille hintaa on 400£ eli n. 450€. Oman kokoonpanonsa voi käydä kokoamassa Sony UK:n sivuilla.

Päivitys: Sony UK:n video on muutettu yksityiseksi, alla toinen video aiheesta Engadgetin kautta.3 kommenttia

FinPhenom
kiintolevynä 512 Gt SSD???
Anestic
@1 parhaimmillaan... Eli 4k saa sen tässä kuvaillun koneen. Voithan itsekin mennä kauppaan ja ostaa tuon 512 gt ssd:n...

Hyvä idea, voisi minusta ottaa ihan käytännöksi näissä pienemmissä koneissa. Olis vaikka ihan dock jossa olisi ulkoinen näyttis ja vaikka muitakin liitäntöjä...

http://rompeblogi.blogspot.fi/

Raattis
Asiavirhe uutisessa sinun eduksesi: Light Peak on Intelin Thunderboltin vanha koodinimi, eikä teknologia liity Appleen sen enempää kuin Sonyynkään.

Nimi vaihtui, koska valokuitu, jota Light Peakissa oli tarkoitus käyttää, osoittautui ilmeisesti kannattamattomaksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille