Archosilta uusia Android-tabletteja 250 GB kiintolevyllä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Archosilta uusia Android-tabletteja 250 GB kiintolevyllä
Ranskalainen Archos on julkistanut muutamia massasta poikkeavia tablet-laitteita, jotka on kuitenkin varustettu Androidin uusimmalla Honeycomb 3.1 -versiolla. Archosin uudet tabletit saapuvat kahdessa koossa. Tarjolla on 8 tuuman kokoinen 80 G9 ja 10,1 tuuman kokoinen 101 G9. Pienempi käyttää 1024x768 resoluutiota ja isompi asteen suurempaa 1280x800 resoluutiota.

Mielenkiintoisin suunnitteluratkaisu on flash-muistin korvaaminen Seagaten 7mm paksuisella Momentus Thin -kiintolevyllä. Perinteinen kiintolevy mahdollistaa tallennustilan kasvattamisen aina 250 gigatavuun asti, mutta se myös kuluttaa enemmän virtaa ja on herkempi vikaantumaan paljon liikuteltavassa tabletissa. Tarjolla on kuitenkin myös perinteisempi 16 GB muistilla ja microSD-paikalla varustettu versio.

Myös prosessorivalinta eroaa massasta, sillä Androidia pyörittää 1,5 GHz:n taajudella toimiva kaksiytiminen OMAP4-prosessori, joka Archosin mukaan nopeuttaa esimerkiksi nettisivujen latausta jopa 50 prosentin verran 1 GHz:n taajuudella toimiviin Tegra 2 -laitteisiin verrattuna.


Yhteyksien osalta tarjolla on WiFi ja myös 3G-yhteys on mahdollinen jokaisessa mallissa, sillä laitteissa on täysikokoiset USB-liitännät, johon Archos tarjoaa omaa tabletin kanssa yhteensopivaa 3G-mokkulaa.

Mediakäyttöä ajatellen laitteista löytyy HDMI-ulostulot, joista videokuvan saa television ruudulle 1080p-tarkkuudella.

Archosin perinteiden mukaan laitteet on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti. 80 G9 on hinnoiteltu halvimmillaan 279 dollariin ja isompi 101 G9 maksaa julkaisun hetkellä 349 dollaria. Laitteita luvataan markkinoille ainakin Yhdysvalloissa syyskuun lopulla.

3 kommenttia

Thor1993
Ei ollenkaan huono. Pitää varmaa perehtyä näihin vähän tarkemmin.
Tosin en kyllä tollasta perinteisen kovalevyn sisältävää mallia kylläkään haluis.
Bodomed
Ihan makean näköisiä nuo ovat! Tuohon vielä pien näppis niin avot. Kyllä tolla mökillä datais... :P


ep_
Ja hinta ei tosiaan ole paha. Kerkesin kuitenki hankkia Desire Z:n äsken joten en varmaan tota enää osta. Mutta muuten olisin varmaan hankkinu.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Kommentoi uutista