PowerColorilta ja Club 3D:ltä kahden GPU:n Radeon HD 6870 X2

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

PowerColorilta ja Club 3D:ltä kahden GPU:n Radeon HD 6870 X2
PowerColor ja Club 3D ovat molemmat julkaisseet kaksi GPU:ta sisältävän version Radeon HD 6870 -näytönohjaimesta. Radeon HD 6870 X2 perustuu siis kahteen Barts XT -piiriin, jotka molemmat toimivat perusversioidenkin käyttämällä 900 MHz:n kellotaajuudella.

Kaksi GPU:ta tarjoaa yhteensä 2240 stream-prosessoria ja 2 GB GDDR5-muistia joka on jaettu tasan ytimien kesken. Muistiväylä on 2x256-bittinen ja muisti toimii 1050 MHz:n taajuudella. Liittimien osalta tarjolla on kaksi DVI-liitäntä, HDMI 1.4 sekä kaksi mini-DisplayPort-liitäntää.Grafiikkapiirit on yhdistetty toisiinsa LucidLogixin siltapiirillä, joka tarjoaa molemmille piireille 16 kaistan verran PCIe-kaistanleveyttä. LucidLogixin siltapiirin ansiosta näytönohjaimen voi yhdistää minkä tahansa toisen näytönohjaimen kanssa paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi. Lisäksi Radeon HD 6870 X2 tukee perinteistä CrossFireX-tilaa.

Jäähdytykseen käytetään kuutta kuparista lämpöputkea, jotka ovat suorassa kosketuksessa grafiikkapiireihin. Putkista lämpö johdetaan aluminiiseen jäähdytysrivastoon, josta kaksi tuuletinta haihduttaa lämpöä.
Molempien mallien odotetaan saapuvan myyntiin heinäkuun alkupuolella ja hinta ilman veroja on 469 dollaria. Molemmat näytönohjaimet valmistaa taiwanilainen TUL Corporation.

2 kommenttia

Muff77
Siinäpä on sitä mainstreamia. Tosin molempien yhtiöiden näytönohjaimet näyttävät todella samankaltaisilta, varmaankin yhteinen valmistaja vaikuttanut tähän. Varmasti löytyy tarvittavat tehot peliin kuin peliin.
FinPhenom
Lie koskaan suomeen tulee

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille