Nvidia uskoo ARM-pohjaisten järjestelmäsirujen valloittavan myös PC:t

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia uskoo ARM-pohjaisten järjestelmäsirujen valloittavan myös PC:t
Nvidia uskoo ARM-pohjaisten prosessoreiden ja niihin tiukasti integroitujen näytönohjainten olevan tulevaisuudessa yleisin alusta henkilökohtaisille tietokoneille. ARM-pohjaiset järjestelmäsirut, joihin on integroitu näytönohjain, ovat jo hallitsevassa asemassa nykyisissä älypuhelimissa sekä tablet-koneissa. Nvidian mukaan ARM:n tuloa PC-tyyppisiin koneisiin vauhdittaa esimerkiksi seuraavan Windows-version toimiminen myös ARM:n prosessoreilla.

Vaikka ARM-pohjainen tietokone alkaa olla jo riittävän tehokas monen käyttäjän perustarpeisiin, erityisesti näytönohjainvalmistajana profiloitunut Nvidia ei kuitenkaan usko nykyisen erilliseen prosessoriin ja näytönohjaimeen perustuvan mallin häviävän kokonaan vielä pitkään aikaan. Käyttäjät vaativat koneiltaan yhä näyttävämpiä grafiikoita, joihin järjestelmäpiiriin integroiduilla näytönohjaimilla ei tulla pääsemään vielä moniin vuosiin.

Tulevaisuutta arvioidessaan Nvidia valotti myös suunnitelmiaan yhtiön oman CUDA-tekniikan suhteen. CUDA on tarkoituksena pitää suljettuna tekniikkana myös tulevaisuudessa. Nvidian mukaan CUDAn tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä nykyisiä CUDA-sovelluksia voidaan käyttää yhtiön tulevilla ARM-pohjaisilla järjestelmäsiruilla ilman suurempia muutoksia.

Nvidiasta on pikku hiljaa tulossa merkittävä tekijä ARM-pohjaisten järjestelmäsirujen markkinoilla. Yhtiön Tegra 2 -järjestelmäpiiri löytyy tähän mennessä jokaisesta Android Honeycomb -käyttöjärjestelmään perustuvasta tabletista. Tegran vielä tämän vuoden puolella saapua seuraavan sukupolven versio tulee demojen perusteella tarjoamaan mobiililaitteisiin erittäin näyttävää grafiikkaa ja hyvää suorituskykyä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille