Inteliltä kolme 17 watin Sandy Bridge -prosessoria

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Inteliltä kolme 17 watin Sandy Bridge -prosessoria
Intel on julkaissut muutamia uusia vähävirtaisia Sandy Bridge -malleja, joiden odotetaan päätyvän ultra-ohuisiin high-end-kannettaviin. Joukkoon kuuluu kaksi Core i7 -mallia sekä yksi Core i5 -prosessori.

Joukon tehokkain on Core i7-2677M, joka sisältää kaksi 1,8 GHz:n taajuudella toimivaa prosessoriydintä. Kellotaajuus nousee Turbo Boostin avulla enintään 2,9 GHz:n. Core i7-2637M on hieman hitaampi kahden ytimen toimiessa 1,7 GHz:n taajuudella (2,8 GHz Turbolla). Joukon hitain on Core i5-2557M, joka toimii 1,7 GHz:n taajuudella, mutta nousee Turbolla 2,7 GHz:n.

Core i7 -malleista löytyy 4 MB välimuisti ja Core i5 -mallista 3 MB välimuisti. Kaikkkien mallien TDP-arvot on merkitty 17 wattiin, eli ainakin tehonkulutuksen osalta ne kilpailevat suoraan AMD:n 18 watin TDP-arvolla varustettujen E-sarjan Fusion-prosessoreiden (Zacate) kanssa. Hintaetu on edelleen kuitenkin AMD:n puolella, sillä Intelin uusista prosessoreista nopein on hinnoiteltu 317 dollariin, seuraava 289 dollariin ja i5-malli 250 dollariin.


Uusille ULV-malleille tulee käyttöä ainakin Applen MacBook Air -kannettavassa, johon odotellaan päivitystä vielä syksyn aikana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

ArskaVi
Ja kaikissa kolmessa mallissa on 4 säiettä.

Kommentoi uutista