Llanon seuraajan sisällä Bulldozer ja HD 6900 -sarjan näytönohjain?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

Llanon seuraajan sisällä Bulldozer ja HD 6900 -sarjan näytönohjain?
AMD:n Fusion Developer Summit -tapahtumassa on paljastunut paljon mielenkiintoisia tiedonjyväsiä yhtiön ensi vuoden suunnitelmista. Viimeisin paljastus koskee vasta toissapäivänä julkistetun Llanon seuraajaa, joka tunnetaan koodinimellä Trinity.

Aiempien tietojen perusteella Trinityn CPU-osuus tulee perustumaan vielä julkaisemattomaan Bulldozer-arkkitehtuuriin. AFDS11-tapahtumassa AMD mainitsi lisäksi, että GPU-puoli perustuisi VLIW4-arkkitehtuuriin. VLIW4 otettiin käyttöön ensimmäisen kerran HD 6900 -sarjassa käytetyssä Cayman-arkkitehtuurissa.

Vaikka Bulldozer-ydinten ja HD 6900 -sarjan näytönohjaimen yhdistäminen samalle sirulle kuulostaa ainakin teoriassa erittäin kilpailukykyiseltä ratkaisulta, lopullista suorituskykyä on vielä tässä vaiheessa mahdotonta arvioida johtuen monista eri muuttujista kuten varjostinyksiköiden määristä ja mahdollisista kellotaajuuksista.

Vaikka AMD on jo muutamaan otteeseen esitellyt toimivaa prototyyppejä Trinity-APU:sta, Trinity saapuu markkinoille vasta ensi vuoden puolella.


Cayman-piirin Stream Processor -yksikkö

5 kommenttia

Varpomaa
Menee kyllä heti hankintaan!

Western Digital 1TB, 2xGTX680, Intel Core i5-2500K, Corsair AX 1200W, CM Storm Scout, 8gb DDR3

jartar
Nyt on kyllä suunnilleen ala-arvoista uutisointia. Se että tulevassa Trinityssä käytetään samanlaisia arkkitehtuurisia ratkaisuja kuin mitä on käytetty 6900-sarjalaisissa ei tee siitä 69xx sarjan näyttistä. Ei Ladastakaan tule Porchea jos siinä käytetään jotain teknisesti samanlaista ratkaisua. Jotta se olisi OIKEASTI 69xx sarjan näyttis niin pitäähän sen nopeuden olla sitä luokkaa että sitä kehtaa sanoa sellaiseksi.

Lisäksi tuo WLIV4 tekniikkaan siirtyminen on ihan luonnollinen valinta tulevassa Trinityssä. GPU:n koolla kun on todellakin merkitystä noissa prosessoriin integroiduissa näyttiksissä. Se kuitenkin mahdollistaa 10% korkeamman tehon kuin WLIV5 samalla pinta-alalla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16. kesäkuu, 2011 @ 13:11

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

Thor1993
@2 Samoja asioita tuli itelki mielee :/
power_age
Quote:
Ei Ladastakaan tule Porchea jos siinä käytetään jotain teknisesti samanlaista ratkaisua.
Siis jotakin tuollaista ilmeisimmin tulossa :)
http://fi.wikipedia.org/wiki/SEAT_Ibiza
Eriol
AMD lupaili 50+% lisää suorituskykyä Compute-laskentaan, joten siitä voinee vetää jonkun verran johtopäätöksiä millaista piiriä on tulossa. Trinity tehdään edelleen 32nm prosessilla joten ihmeisiin ei tulla venymään. AMD:n pitäisi ehdottomasti saada ainakin lisää muistikaistaa jostain jos näytönohjaimen kokoa aiotaan kasvattaa entisestään.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille