AMD uudistaa GPU-arkkitehtuurin – tulee muistuttamaan prosessoria

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

AMD uudistaa GPU-arkkitehtuurin – tulee muistuttamaan prosessoria
AMD on Fusion Developer Summit -tapahtumassa valottanut hieman lisää yhtiön näytönohjainstrategiasta ja kertoi jo yksityiskohtia tulevasta GPU-arkkitehtuurista.

AMD:n Phil Rogersin mukaan tulevista näytönohjaimista löytyy L1- ja L2-tason välimuistit, samaan tapaan kuin prosessorissakin. Samalla AMD hylkää VLIW-käskykantansa ja siirtyy SIMD-pohjaisiin laajavektorisiin käskyihin, ja ottaa käyttöön muistin ECC-virheenkorjauksen. Yhdessä AMD:n luettelemat uudistukset saavat GPU:n muistuttamaan prosessorin liukulukuyksikköä.

Pidemmällä aikavälillä arkkitehtuurimuutos auttaa AMD:ta etenemään kohti heterogeenistä laskentaa. AMD ei kertonut missä sukupolvessa uusi suunnittelu aiotaan ottaa käyttöön, mutta ei ainakaan ennen Radeon HD 8000 -sarjaa.
2 kommenttia

Thor1993
Pikkuhiljaa varmaa alkaa tulee sillee et näyttis voi tilanteesta riippumatta auttaa prossua laskemaan. Eli ilman, että ohjelma/peli pitää erikseen koodata tukemaan tätä niinkun Nvidian nykyses systeemis.
Mauriland
Eikös tää uutinen pitäisi olla että alkaa muistuttamaan nVidian GPU:ta :D

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille