Intelin Haswellit tukevat AVX2-käskykantaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Intelin Haswellit tukevat AVX2-käskykantaa
Intelin vanhempi ohjelmistoinsinööri Mark Buxton on paljastanut yhtiön järjestämässä Software Network -foorumissa lisää yksityiskohtia vuonna 2013 ilmestyvistä Haswell-suorittimista. Buxtonin mukaan Haswellit tulevat tukemaan uutta AVX2-käskykantaa.

Ensimmäiset AVX-tuelliset prosessorit olivat tämän vuoden alussa ilmestyneet Sandy Bridget. AMD aikoo ottaa käskykannan käyttöön Bulldozereiden myötä. AVX2 parantaa prosessoreiden laskentatehoa kokonaislukupainotteisissa laskutehtävissä. Verkossa julkaistussa dokumentissa AVX2:n ominaisuuksia selitetään yksityiskohtaisemmin:

AVX2 extends Intel AVX by promoting most of the 128-bit SIMD integer instructions with 256-bit numeric processing capabilities. AVX2 instructions follow the same programming model as AVX instructions.

In addition, AVX2 provide enhanced functionalities for broadcast/permute operations on data elements, vector shift instructions with variable-shift count per data element, and instructions to fetch non-contiguous data elements from memory.

AVX2:n ohella Haswelliin on tarkoitus integroida satunnaislukugeneraattori, jolla voidaan luoda salausavaimia tiedoston kryptausta varten. Haswellit valmistetaan 22 nanometrin Tri-Gate-tekniikalla ja aiempien tietojen mukaan niistä löytyy muuttuva TDP.

2 kommenttia

Thor1993
Aika paljo tulee uutta samalla kertaa. Toivottavasti ei luo mitään odottamattomia ongelmia.
BPVest
Varmaan tätäkin tuetaan kunnolla joskus 15 vuoden päästä. Ei kiinnosta ketään.

Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille