B0-steppingin Zambezi testissä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

B0-steppingin Zambezi testissä
Chiphell-sivuston ylikellottelijat ovat saaneet näppeihinsä B0-steppingin kahdeksan ytimen Zambezi-suorittimen. Zambezeiden myöhästymisen syyt ovat puhuttaneet paljon, ja Chiphellin tekemät testit antanevat lopullisen vastauksen prosessoreiden julkaisun lykkääntymiselle.

AMD väitti myöhästymisen olevan puhtaasti strateginen veto, mutta muiden lähteiden mukaan Zambezeiden suorituskyky ei vastannut yhtiön odotuksia. Sen vuoksi AMD halusi valmistaa vielä ainakin B2-steppingin, ennen massatoimitusten aloittamista.

Sivuston testaaman 2,8 gigahertsin B0-Zambezin suorituskyky oli hyvin vaatimaton. Uuden suoritinsukupolven lippulaivamalli jäi CineBench R11.5:ssä jopa Intelin Core i7-860:n taakse 4,60 pisteellään. SuperPi 1M meni Zambezilla läpi noin 23 sekunnissa, eli yhtä nopeasti kuin Phenom II X4 945:llä.

Tulokset viittaavat siihen suuntaan, että AMD:lla on tosiaan ollut ongelmia prosessoreidensa suorituskyvyn kanssa. Tuoreimpien tietojen mukaan AMD on puskenut loppukesästä ilmestyvät prosessorit B2- ja C0-vaiheeseen, minkä myötä kellotaajuuskin on kasvanut reippaanlaisesti B0:sta.

1 kommentti

Thor1993
Noh toivotaan, että ongelmat saadaa kuosii ja kivet kauppoihi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille