AfterDawn logo

B0-steppingin Zambezi testissä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Chiphell-sivuston ylikellottelijat ovat saaneet näppeihinsä B0-steppingin kahdeksan ytimen Zambezi-suorittimen. Zambezeiden myöhästymisen syyt ovat puhuttaneet paljon, ja Chiphellin tekemät testit antanevat lopullisen vastauksen prosessoreiden julkaisun lykkääntymiselle.

AMD väitti myöhästymisen olevan puhtaasti strateginen veto, mutta muiden lähteiden mukaan Zambezeiden suorituskyky ei vastannut yhtiön odotuksia. Sen vuoksi AMD halusi valmistaa vielä ainakin B2-steppingin, ennen massatoimitusten aloittamista.

Sivuston testaaman 2,8 gigahertsin B0-Zambezin suorituskyky oli hyvin vaatimaton. Uuden suoritinsukupolven lippulaivamalli jäi CineBench R11.5:ssä jopa Intelin Core i7-860:n taakse 4,60 pisteellään. SuperPi 1M meni Zambezilla läpi noin 23 sekunnissa, eli yhtä nopeasti kuin Phenom II X4 945:llä.

Tulokset viittaavat siihen suuntaan, että AMD:lla on tosiaan ollut ongelmia prosessoreidensa suorituskyvyn kanssa. Tuoreimpien tietojen mukaan AMD on puskenut loppukesästä ilmestyvät prosessorit B2- ja C0-vaiheeseen, minkä myötä kellotaajuuskin on kasvanut reippaanlaisesti B0:sta.

1 KOMMENTTI

Thor19931/1

Noh toivotaan, että ongelmat saadaa kuosii ja kivet kauppoihi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT