AfterDawn logo

OS X Lion voidaan käynnistää pelkkään selaimeen

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Uusi heinäkuussa julkaistava OS X Lion -käyttöjärjestelmä sisältää Googlen ChromeOS:n toimintatapaa muistuttavan pelkästään selaimella käytettävän käyttöliittymän, kertoo MacRumors-sivusto. Kun tietokone käynnistetään "Restart to Safari" toiminnolla, käyttäjä pääsee käsiksi vain Internet-selaimeen, mutta ei mihinkään koneen kiintolevylle tallennettuihin tietoihin.

Safari-tilaan pääsee käsiksi lukitusnäkymän kautta ilman salasanan syöttämistä. Applen motiivina selainkäyttöliittymälle ei ole kuitenkaan pelkästään pilvipalveluihin perustuva käyttökokemus Googlen tapaan.

Ominaisuudelle on monenlaisia käyttötarkoituksia, joista yksi on varastetun koneen löytäminen. Helppoa nettiyhteyttä hyödyntävä läppärivaras tulee samalla ilmoittaneeksi koneen IP-osoitteen uuden nimenomaan varkaustapauksiin suunnitellun Find My Mac -palvelun tietoihin, josta omistajan on helppo tarkistaa koneensa sijainti. Samalla omistajan henkilökohtaiset tiedot pysyvät hyvässä tallessa koneen kiintolevyllä.


Toisaalta monessa yrityksessä kesäharjoittelijalle ei ole välttämätöntä sallia täyttä pääsyä koneelle, vaan monia tehtäviä voidaan hoitaa pelkästään selaimen avulla. Selainkäyttöliittymällä tietokone muuttuu nopeasti myös pelkästään Internet-yhteyden tarjoavaksi kioski-koneeksi.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

Tuohan on siis kätevä, nopeaan nettisurffailuun soveltuva eräänlainen "vieras-profiili." Mielenkiintoinen ominaisuus, olettaen että se toimii yhtä sujuvasti kuin mitä on luvattu.

Grina2/3

Juu hyvältä kuulostaa olettaen, että tällöin myös käynnistyminen on nopeampaa. Muutenhan tuo ei oikein eroa normaalista vierasistunnosta muuten kuin olemalla rajoitetumpi.

repino3/3

Mielenkiintoinen uutuus!
Viittaa suuntaan, että microsoft joutunee entistä ahtaammalle.
Voi tutustua; http://www.apple.com/fi/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT