IDC: mekaanisten kiintolevyjen markkinat kasvavat vielä

Kirjoittaja Panu Roivas,

IDC: mekaanisten kiintolevyjen markkinat kasvavat vielä
Vaikka SSD-levyjen odotetaan korvaavaan vanhat mekaaniset levyt ennen pitkää, IDC uskoo mekaanisten kiintolevyjen markkinoiden kasvavan vielä selvästi vuoteen 2015 mennessä.

International Data Corp. ennustaa kiintolevymarkkinoiden liikevaihdon kasvavan nykyisestä 33,4 miljardista dollarista 48,2 miljardiin vuonna 2015. Kiintolevyvalmistajien on kuitenkin muutettava itseään ja prioriteettejään nykyisestä toteuttaakseen liikevaihdon kasvun. Kasvua odotetaan julkisten ja erityisesti yksityisten pilvitallennusratkaisujen infrastruktuurista, sillä pilvipalveluiden myötä tallennettavan datan määrä tulee kasvamaan merkittävästi.

Kiintolevyteollisuuden täytyy muuttaa T&K-prioriteettejaan, antaen enemmän huomiota nopeampien kiintolevyjen kehitykseen PC-markkinoille, pitäen kuitenkin samalla kapasiteettikehitystä yllä tukeakseen yritystason tallennusvaatimuksia. Samaan aikaan kiintolevyvalmistajilla on mahdollisuus muuntautua tallennusratkaisujen tarjoajiksi, joilla on kattava tuoteportfolio joka vastaa kuluttajien ja pienten yritysten tarpeisiin.
John Rydning, IDC

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet