AMD investoi langattomaan näyttöteknologiaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

AMD investoi langattomaan näyttöteknologiaan
AMD on perjaintaisen ilmoituksensa mukaan investoinut videokonferenssiteknologiaan erikoistuneeseen ViVuun. Investoinnin suuruutta ei kerrottu, mutta yhtiöiden on tarkoitus yhdessä kehittää langatonta näyttöteknologiaa ja videokonferenssitekniikkaa.

ViVun ja AMD:n kehittämä langaton näyttöteknologia kerrotaan perustuvan 802.11n-standardiin ja se mahdollistaa 1080p-resoluutioisen videokuvan reaaliaikaisen streamauksen yhteen tai useampaan (maks. 3) laitteeseen. Ohjelmistosta kehitetään sekä Flash- että Java/HTML5-pohjaiset versiot. ViVu vaatii toimiakseen nopean videoenkooderin, jollainen löytyy Fusion-prosesorista tai UVD2/3-tuellisesta näytönohjaimesta.

ViVu kilpailee Intelin WiDin kanssa, mutta se on monella osa-alueella jälkimmäistä edistyneempi. WiDi tarvitsee nimittäin taaksensa teknologian kanssa yhteensopivan raudan ja ohjelmiston, mikä rajaa käyttäjäkantaa runsaasti. ViVu perustuu alan yleisiin standardeihin, joten se on edullinen käyttää ja toimii lähes missä tahansa nykyaikaisessa tietokoneessa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Bodomed
heh hyvä AMD! Aika fiksusti stradegioitu tämä siirto AMD:ltä... Mitenhän intel vataa moiseen?


Thor1993
Veikkaisin, ettei mikään pikkusumma oo kiinni tossa, mutta hyvä niin. Tosi hyvän kuulonen systeemi, kun tekniikkakin tosiaan perus WLAN systeemiin perustuvaa :)
Intelin vastausta odotellessa.

Quote:
..näyttöteknologiaa ja videokonferenssitekniikkaan.

ArttuH5N1
Mielenkiintoista, mutta langaton tekniikka aiheuttaa kotona usein päänvaivaa. WLAN tökkii, Bluetooth sekoilee jne. Toivottavasti tässä tekniikassa ei ilmenisi mitään, ei yhtikäs mitään, tuollaista. On nimittäin lähes sietämätöntä, jos näytön (tai TV:n) kuva pätkii ja katkeaa.
Ibanez90
ArttuH5N1 turha toivo. Kyllä tästäkin kaiken näköisiä ongelmia tulee varmasti löytymään ja muut langattomat laitteet sotkee signaalia ym. tai tuskin ainakaan pitkiin aikoihin vielä ongelmatonta tulee olemaan :D
ArttuH5N1
Originally posted by Ibanez90:
ArttuH5N1 turha toivo. Kyllä tästäkin kaiken näköisiä ongelmia tulee varmasti löytymään ja muut langattomat laitteet sotkee signaalia ym. tai tuskin ainakaan pitkiin aikoihin vielä ongelmatonta tulee olemaan :D
No sitä pelkäänkin. Päässä meinaa poksahtaa verisuoni, kun WLAN pätkii, niin voin kuvitella kuinka kuvan pätkiminen ja katoaminen "räjäyttäisi potin". Varsinkin, kun kaapelilla se on tähänkin asti hoidettu lähes moitteetta :D

Kommentoi uutista