AfterDawn logo

Samsungin Chromebook paljaana - sisällä kaksiytiminen Atom

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Samsung vaikuttaisi olevan ensimmäinen valmistaja, jonka ChromeOS-käyttöjärjestelmään perustuva Chromebook-kannettava saapuu kuluttajien käsiin. Series 5 -mallin pikkukannettava on saapunut ennakkotilattavaksi verkkokauppa Amazonin amerikkalaisasiakkaille, mutta Eurooppalaiset asiakkaat joutunevat odottamaan laitteitaan elokuuhun asti. Laitteiden sisuskaluja tutkiva iFixit-sivusto on kuitenkin jo saanut käsiinsä yhden ensimmäisistä Series 5 -läppäreistä.

Samsungin ilmoittamat tiedot läppärin sisuskaluista ovat tähän asti olleet vähäisiä, mutta iFixitin käsittelyssä koneen salat ovat paljastuneet. Ruumiinavauksessa paljastui, että verrattuna Googlen testikäyttäjille jakelemaan Cr-48-malliin Samsungin Series 5 -kone on huomattavasti vähemmän päivitysystävällinen.

Googlen laite sisältää perinteiset irrotettava RAM-muistit, mutta Samsung on päätynyt juottamaan muistimoduulit kiinni emolevyyn. Samsungin akun vaihto vaatii myös koko takakuoren purkamista, kun Googlen mallissa akku oli helposti käsiteltävän luukun takana.

Selaimella käytettäviin pilvipalveluihin perustuvaa ChromeOS-käyttöjärjestelmää pyörittää Intelin kaksiytiminen Atom N570 -prosessori, joka päihittää nopeudessaan testimallissa käytetyn Atom N455 -mallin.


Samsungin Series 5 ei pärjää hinnassaan halvimmille miniläppäreille, sillä laitteen myyntihinta USA:ssa on 499 dollaria WiFi- ja 3G-yhteyksillä varustetun mallin osalta ja 429,99 pelkän WiFi-yhteyden omaavasta mallista.


Kuva: iFixit

6 KOMMENTTIA

PJL781/6

Turha.Piste.

BPVest2/6

Se on hyvä ettei oo AMD:n teknisesti huonompaa prossua tossakaan.

KalikoJak3/6

Originally posted by BPVest:

Se on hyvä ettei oo AMD:n teknisesti huonompaa prossua tossakaan.

Haha. :D oot oikeessa

BPVest4/6

Originally posted by KalikoJak:

Originally posted by BPVest:

Se on hyvä ettei oo AMD:n teknisesti huonompaa prossua tossakaan.

Haha. :D oot oikeessa

Et varmaan tajunnu vitsiä, lue toi http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2011/06/09/acer_suunnittelee_amd-pohjaista_tabletia

ep_5/6

Chrome OS:ssa on yksi "pieni" ongelma. Mitäs sitten kun ei olekkaan nettiyhteyttä?

Quote:

802.11 b/g/n Wi-Fi and Verizon 3G WWAN connectivity


iFixitin jutussa oli tommonen kohta. Tarkoittaako tuo "Verizon 3G WWAN connectivity" nyt sitä että toi toimisi vain Verizonin 3G verkossa.

Ja muuten mikä on tuo WWAN, en oo ennen törmänny termiin? Tarkoittaako se jonkinlaista puhelinverkkoa tms.? Kertokaa tyhmälle.

user_org (vahvistamaton)6/6

Quote:

WWAN


Wireles WAN, eli langaton WAN, eli langattomat isot verkot, esim nuo operaattorien langattomat, tekniikka ei siis tarkennettu.

Quote:

Verizon 3G


Tuossa palvelua tarkennettu, eli tukee Verizon 3G verkkoa. Euroopaan sitten täkäläisiä tekniikoita tukevia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT