Microsoftilla suunnitelmissa oma tabletti

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Microsoftilla suunnitelmissa oma tabletti
Microsoft on kaikin voimin pyrkimässä osalliseksi kovaa vauhtia kasvavista tablet-markkinoista, kun yhtiö valmistele ensi vuonna julkaistavaa myös tableteille sopivaa seuraavaa Windows-versiota. Tableteille sopivan Windows 8 -käyttöjärjestelmän lisäksi Microsoftin huhutaan suunnittelevan omaa tablet-laitetta ensi vuonna julkaistavaksi.

Huhut perustuvat Taiwanilaisen Digitimes-sivuston tietoihin, jotka ovat peräisin aasialaisten komponenttivalmistajien edustajilta. Lähteiden mukaan neuvotteluja on käyty ainakin Texas Instrumentin kanssa prosessoritoimitusten osalta. Laitteen valmistaja olisi todennäköisesti joku Taiwanilaisista OEM-valmistajista.

Huhuttu tabletti ei ole Microsoftin ensimmäinen yritys muuntautua myös laitetoimittajaksi, mutta useista tuotteista suurempaa menestystä on kerännyt vain yhtiön Xbox 360 -pelikonsoli. Mediasoitin Zune, älypuhelin Kin sekä muut tuotteet ovat olleet enemmän tai vähemmän floppeja. Microsoft ei tässäkään tapauksessa laske käyttöjärjestelmänsä menestystä oman laitteensa myynnin varaan, vaan yhtiö aikoo edelleen panostaa muille laitevalmistajille tarjottavien lisenssien myyntiin.

Microsoft ei ole ottanut virallista kantaa huhuttuihin suunnitelmiin, mutta Microsoftin edustaja viittasi siihen Tweetissään (käännös): "Aamu alkaa parhaiten kupillisella kuumaa spekulaatiota".

2 kommenttia

Thor1993
Ei ne vähällä usko, ettei ne niitten omat systeemit myy :D
Xbox toki on poikkeus, mutta kaikki nää mukana kulkevat on kyllä feilannu tosi rajusti. Älypuhelinmarkkinoille iskeminen oli kyllä pahin kaikista.
perhana
Originally posted by Thor1993:
Ei ne vähällä usko, ettei ne niitten omat systeemit myy :D
Xbox toki on poikkeus, mutta kaikki nää mukana kulkevat on kyllä feilannu tosi rajusti. Älypuhelinmarkkinoille iskeminen oli kyllä pahin kaikista.
Eihän ne microsoftin "mukana kannettavat" systeemit myy joo... varsinkaan näitä miniläppäreitähän ei juurikaan saatu myytyä microsoftin käyttöjärjestelmällä

Ja asiaan.. tuossahan voisi olla yksi mahdollinen yhteistyön paikka Nokian kanssa, Nokia ehkä pystyisi toimittamaan laadukkaan raudan tuohon tablettiin, eikai siinä Nokian miniläppärissäkään laadussa vikaa ollut, hinta vaan ei ollut oikein kilpailukykyinen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille