Samsung kutisti teratavun kiintolevyn läppärikokoon

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Samsung kutisti teratavun kiintolevyn läppärikokoon
Pieni koko ja keveys eivät ole enää esteitä isonkaan tallennustilan saamiseksi kannettavaan. Samsung esitteli tällä viikolla 1 TB kapasiteetilla varustettua 2,5 tuuman kokoista SpinPoint M8 -kiintolevyä. M8 on seuraaja viime vuonna julkistetulle MT2-levylle.

Edeltäjäänsä verrattuna M8 on ohentunut jo ennestään ohuesta 12,5 millimetristä 9,5 millimetriin. Samsung on ahtanut pieneen tilaan kaksi 500 gigatavun kiintolevykiekkoa. M8 on ensimmäinen läppäreissä yleiseen 9,5 millin paksuuteen ahdettu teratavun kiintolevy. Levyssä käytetäänkin Samsungin kehittämää tekniikkaa, jolla tallennustiheyttä on saatu nostettua aiempaa korkeammalle.

Tähän mennessä yleisin tallennuskapasiteetin enimmäismäärä on ollut 750 GB johon jää esimerkiksi Applen MacBook Pro -kannettavat. Jotkut valmistajat tarjoavat kahden levyn ratkaisuja enemmän tilaa tarvitseville.

Uusien komponenttien ansiosta myös virrankulutusta on pienennetty hivenen, vaikka SSD-asemien tasolle tuskin päästään. Asema pyörii 5400 RPM nopeudella, käyttää SATA 3.0 Gbps liitäntää ja sisältää 8 MB välimuistin.

4 kommenttia

Thor1993
Mitenköhän luku- ja kirjotusnopeudet o kehittyny :/
ep_
Hinta ois kiva tietää. Ostin just 500Gt:n Samsungin spinpointin omaan läppäriin tyhjälle kovalevypaikalle. Yritin ettiä teran levyä mutta eipäs vielä ollutkaan.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Anonymous User
Saako 12,5mm levylle siis mahtumaan 3kpl 500Gt kiekkoja?
ArttuH5N1
Kyllä kalpenee oman läppärin 250Gt tuon rinnalla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille