AMD aikoo korvata Zambezit uusilla jo syksyllä?

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD aikoo korvata Zambezit uusilla jo syksyllä?
AMD:n uuden sukupolven työpöytäprosessoreiden julkaisu ei ole todellakaan ollut kuin ruusuilla tanssimista. Bulldozer-arkkitehtuuriin liittyvien suorituskykyhuhujen ohella verkossa leviää tieto, jonka mukaan AMD aikoo korvata loppukesästä ilmestyvät mallit uusilla heti syksyllä.

Uudet huhut laittoi liikkeelle turkkilainen Donanim Haber -sivusto, joka on viime aikoina tuupannut nettiin runsaasti AMD-aiheisia juoruja. DH:n jutut ovat pitäneet paikkansa vaihtelevalla menestyksellä.

Joka tapauksessa sivusto on julkaissut dian, jonka mukaan ensimmäisen aallon Zambezeiden toimitukset loppuvat vuoden vaihteessa ja niiden korvaajat julkaistaan loka-marraskuun taitteessa. Donanim Haberin mukaan toisen aallon Zambezit on nimetty lisäämällä ensimmäisten mallien nimiin luku 20. Toisin sanoen siis FX-8150 -> FX-8170, FX-8100 -> FX-8120, FX-6100 -> FX-6120, FX-4100 -> FX-4120. Tekniset ominaisuudet näyttäisivät olevan suurimmalta osin samat TDP-arvoja ja L3-välimuisteja myöden. Kellotaajuuksia diassa ei valitettavasti näy.

AMD:lta saadun virallisen tiedon mukaan ensimmäisten Zambezeiden julkaisua haluttiin siirtää myöhemmäksi, jotta Llanojen myynti saadaan turvattua. Tuntuu kuitenkin melko oudolta korvata uudet prosessorit lähes välittömästi niiden julkaisun jälkeen, joten olisiko AMD:lla kuitenkin jotain ongelmia.

1 kommentti

Thor1993
kunha ne ny sais ne ekat ulos :d

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille