2000-sarjan SandForce-ohjaimissa kriittinen virhe - Corsairin SSD-asemat vedetään pois markkinoilta (päivitetty)

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

2000-sarjan SandForce-ohjaimissa kriittinen virhe - Corsairin SSD-asemat vedetään pois markkinoilta (päivitetty)
Toisen sukupolven SandForce-ohjainpiireihin (2000-sarja) perustuvissa SSD-asemissa on havaittu viime aikoina lukuisia vikoja. SweClockers-sivuston saamien tietojen mukaan kaikki SandForce 2000 -piireihin perustuvat SSD-asemat vedetään pois markkinoilta.

Viat ovat SandForce-piirien raudassa, joten ongelmien korjaukseen ei (välttämättä) riitä pelkkä firmware-päivitys. Raporttien mukaan SSD-asemat vain yht'äkkiä toimintansa tai aiheuttavat BSoD-ruutuja Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Ensimmäisenä pois myynnistä otettiin Corsairin Force 3 -SSD-asemat. Pian ilmoituksen jälkeen OCZ ilmoitti kehittävänsä firmware-päivitystä Vertex 3- ja Agility 3-sarjan asemille. OCZ:n mukaan he eivät käytä tuotteissaan referenssisuunnitelua, vaan he räätälöivät rautaansa itse omiin tarpeisiin. Tämän vuoksi OCZ:n asemien omistajille riittää pelkkä firmware-päivitys. Muiden yhtiöiden tilanne on vielä epäselvä.

Mikäli omistat SandForce 2000 -ohjainpiiriin perustuvan SSD-aseman, niin ole välittömästi yhteydessä jälleenmyyjääsi / laitteen valmistajan asiakaspalveluun.
Päivitys. Corsairin mukaan ongelmat koskevat ainoastaan Force 3:n 120 GB:n mallia (CSSD-F120GB3-BK). Ongelma ei koske siis saman sarjan 60 tai 240 gigatavun malleja tai Force GT -mallistoa. Corsair suosittele lopettamaan aseman käytön, vaikkei mitään ongelmia olisikaan. Yhtiö vaihtaa asemat veloituksetta.

3 kommenttia

squi
Aika paha, noita 2000 sarjalaisia on tullut markkinoille jo useamman valmistajan asemissa. Ehkä ois hyvä, jos SandForcella ois jotain varteenotettavaa kilpailua, niin ei yhden valmistajan suunnitteluvirhe aiheuta ongelmia kaikille.
Anonymous User
Originally posted by squi:
Ehkä ois hyvä, jos SandForcella ois jotain varteenotettavaa kilpailua, niin ei yhden valmistajan suunnitteluvirhe aiheuta ongelmia kaikille.
ai niinku intel
squi
Originally posted by dfdasdsaf:
Originally posted by squi:
Ehkä ois hyvä, jos SandForcella ois jotain varteenotettavaa kilpailua, niin ei yhden valmistajan suunnitteluvirhe aiheuta ongelmia kaikille.
ai niinku intel
joo :P

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille