iCloud tuo pilvisynkronoinnin i-laitteisiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

iCloud tuo pilvisynkronoinnin i-laitteisiin
Yksi viime illalla järjestetyn WWDC 2011:n keynote-puheen odotetuimpia aiheita oli Applen uusi iCloud-pilvipalvelu, jonka toimintoja esitteli mustaan paitaan ja sinisiin farkkuihin pukeutunut yhtiön johtotähti Steve Jobs. iCloud korvaa MobileMeen.

iCloud on tiedostojen synkronointiin tarkoitettu pilvipalvelu, joka päivittää kaikki pilvessä oleviin tiedostoihin tehdyt muutokset välittömästi kaikkiin käyttäjän määrittelemiin laitteisiin (maks. 10). Jobs alleviivaa palvelun automaattisuutta, eli käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin muutokset tiedostoihin, jonka jälkeen muutokset päivittyvät heti kaikkiin muihinkin laitteisiin.

iCloudiin voi säilöä kaikkea yhteystiedoista ja kalenterimerkinnöistä sähköposteihin sekä dokumenteista musiikkiin ja valokuviin. Esimerkiksi iTunesista ostetun musiikkikappaleen voi siirtää pilveen ja kuunnella sen jälkeen sitä miltä tahansa laitteelta, jossa on pääsy internetiin. Valokuvia ei kuitenkaan voi makuuttaa pilvessä ikuisesti, sillä vain 1000 viimeisintä kuvaa säilyy 30 päivän ajan palvelussa.

Jobs myös piikitteli Googlen suuntaan sanomalla, ettei heidän kilpailijat voisi ikipäivänä tehdä vastaavaa niin, että se oikeasti toimisi. Applen iCloud-palvelu on ilmainen ja jokainen sen käyttäjä saa viiden gigatavun edestä tallennustilaa.

2 kommenttia

Sysi
Ilmanen....taitaa h*lvetti jäätyä ennemmin ja Applea riivanneisiin tietoturva ongelmiin yhditettynä mukava ongelmapesäke. Ainakin jos Applen asenne pysyy samana, mitä se on ollut.
Tomppa89
Haha, että Google ei saisi tehtyä. Paremminhan tuo Google kaikki hommansa hoitaa kun Apple. Vielä kun otetaan huomioon Applen Kiina tyylin rajoitukset joka asiassa, nii ei noilla Applen vakottimilla tee yhtään mitään.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille