AfterDawn logo

MSI esitteli PCIe 3.0 -tuella varustettua Z68-emolevyä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

MSI esitteli viime viikolla järjestetyillä Computex-messuilla maailman ensimmäistä PCIe 3.0 -tuellista emolevyä. MSI:n Z68A-GD80 (G3) -emolevy perustuu nimensä mukaisesti Intelin Z68-piirisarjaan ja on siten yhteensopiva Sandy Bridge -prosessoreiden kanssa.

Valitettavasti nykyisistä prosessoreista löytyy ainoastaan PCIE 2.0 -ohjain, joten niillä uuden väylätekniikan kaikkiin hienoksiin emolevyllä ei pääsä. Tästä huolimatta MSI:n edustaja väittää, että PCIe 3.0–Sandy Bridge -yhdistelmä nostaa SSD-korttien (PCIe) tiedonsiirtonopeutta 20 prosenttia verrattuna PCIe 2.0 -järjestelmiin. Näytönohjainten suorituskykyä uusi väylätekniikka ei paranna, ei ainakaan nykyisillä prosessoreilla.

Tilanne muuttunee näytönohjaimienkin osalta ensi vuonna, kun Intel julkaisee Ivy Bridge -suorittimet, joista löytyy PCIe 3.0 -ohjain.


Z68A-GD80:sta löytyy myös MSI:n kehittämä UEFI-firmware, jonka ansiosta käyttäjä voi muokata tietokoneen rautatason asetuksia suoraan Windowsista käsin. Pienten muutosten tekemiseen ominaisuus on hyvin näppärä. Suurempien muutosten kohdalla ei niinkään, sillä niiden käyttöönotto vaatii tietokoneen uudelleen käynnistyksen.

2 KOMMENTTIA

Asentaja123 (vahvistamaton)1/2

Kun graafiset hiirellä ohjattavat biossit tuli 486 aikoihin ja nykyisillä biosseilla voi Winkkarista käsin muutella jänöjä ja kelloja, niin mitä muuta UEFI:llä voi muuttaa, kun sitä niin hehkutetaan.
Tuota 20% nopeuslisäystä vähän epäilen PR puheiksi ja hinta voi olla sitä luokkaa, että turha insestointi ennenkuin Ivy Bridge julkaistaan.

Thor19932/2

No pic, no proof, kuten internetin vanha sanonta kertoo.
Eli en usko tota 20% ennen kunnon puolueettomia testejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT