MSI esitteli PCIe 3.0 -tuella varustettua Z68-emolevyä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

MSI esitteli PCIe 3.0 -tuella varustettua Z68-emolevyä
MSI esitteli viime viikolla järjestetyillä Computex-messuilla maailman ensimmäistä PCIe 3.0 -tuellista emolevyä. MSI:n Z68A-GD80 (G3) -emolevy perustuu nimensä mukaisesti Intelin Z68-piirisarjaan ja on siten yhteensopiva Sandy Bridge -prosessoreiden kanssa.

Valitettavasti nykyisistä prosessoreista löytyy ainoastaan PCIE 2.0 -ohjain, joten niillä uuden väylätekniikan kaikkiin hienoksiin emolevyllä ei pääsä. Tästä huolimatta MSI:n edustaja väittää, että PCIe 3.0–Sandy Bridge -yhdistelmä nostaa SSD-korttien (PCIe) tiedonsiirtonopeutta 20 prosenttia verrattuna PCIe 2.0 -järjestelmiin. Näytönohjainten suorituskykyä uusi väylätekniikka ei paranna, ei ainakaan nykyisillä prosessoreilla.

Tilanne muuttunee näytönohjaimienkin osalta ensi vuonna, kun Intel julkaisee Ivy Bridge -suorittimet, joista löytyy PCIe 3.0 -ohjain.

Z68A-GD80:sta löytyy myös MSI:n kehittämä UEFI-firmware, jonka ansiosta käyttäjä voi muokata tietokoneen rautatason asetuksia suoraan Windowsista käsin. Pienten muutosten tekemiseen ominaisuus on hyvin näppärä. Suurempien muutosten kohdalla ei niinkään, sillä niiden käyttöönotto vaatii tietokoneen uudelleen käynnistyksen.

2 kommenttia

Anonymous User
Kun graafiset hiirellä ohjattavat biossit tuli 486 aikoihin ja nykyisillä biosseilla voi Winkkarista käsin muutella jänöjä ja kelloja, niin mitä muuta UEFI:llä voi muuttaa, kun sitä niin hehkutetaan.
Tuota 20% nopeuslisäystä vähän epäilen PR puheiksi ja hinta voi olla sitä luokkaa, että turha insestointi ennenkuin Ivy Bridge julkaistaan.
Thor1993
No pic, no proof, kuten internetin vanha sanonta kertoo.
Eli en usko tota 20% ennen kunnon puolueettomia testejä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille