Kalifornialaisyritys lupaa puolittaa prosessorin tehonkulutuksen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Kalifornialaisyritys lupaa puolittaa prosessorin tehonkulutuksen
Kalifornian Piilaaksossa majaansa pitävä pieni teknologiayritys SuVolta kertoo japanilaisen Fujitsu Semiconductorin lisensoineen yhtiön kehittämää mikropiirien virrankulutusta vähentävää tekniikkaa. SuVoltan mukaan yhtiön kehittämällä tekniikalla esimerkiksi prosessoreiden tehonkulutusta voidaan vähentää jopa puolella. Analyytikot uskovat Fujitsu Semiconductorin kanssa solmitun sopimuksen vauhdittavan SuVoltan tekniikan leviämistä.

Mobiililaitteiden kasvava tehonkulutus suhteessa akkutekniikan hitaaseen kehittymiseen on luonut kovan kysynnän mahdollisimman vähävirtaisille, mutta tehokkaille suorittimille. Intelin äskettäin julkaisema ratkaisu ongelmaan oli 3D-transistorit, joilla yhtiön mukaan saavutetaan samanlaisia 50 prosentin vähennyksiä tehonkulutukseen. Intelin tekniikan ongelmana on kuitenkin uusien transistoreiden tuotantoon vaadittavat mittavat investoinnit tuotantolaitoksissa.

SuVoltan mukaan yhtiön kehittämän tekniikan etuna on sen helppo ja halpa käyttöönotto, sillä toisin kuin Intelin tekniikka, se ei vaadi muutoksia tuotantolaitoksiin. Uusi tekniikka vähentää yleistä tehonkulutusta minimoimalla eri transistorien tilan vaihtamiseen vaadittavan virran vaihtelut, minkä pitäisi puolestaan vähentää virtavuotoja jopa puolella ja vähentää hukkalämmöntuottoa.

SuVoltan tekniikan avulla siruvalmistajien ei ole välttämätöntä hyödyntää pienintä mahdollista viivanleveyttä tuotteissaan, vaan sirut voidaan rakentaa halvemmalla hyödyntäen vanhempia valmistusprosesseja ilman, että kilpailukyky kärsii.

3 kommenttia

Zo3L
Kuulostaa hyvältä.
Thor1993
Tää yhistettynä vaikkapa 28nm viivalla valmistettuun 3D-transistori-tekniikkaa käyttävään prossuun ei kuulostaa ollenkaan huonolta :)
ArttuH5N1
Tehonkulutus, siinäpä hämmentävä sana.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille