Skype-kaupan tulosta: Windows 8:n Chatter

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Skype-kaupan tulosta: Windows 8:n Chatter
Microsoft osti muutamia viikkoja sitten suositun Skype-verkkopuhelupalvelun, mutta ohjelmistojätin tulevaisuuden suunnitelmista palvelun suhteen ei oikein saanut selvää. Tuoreen Windows 8 -vuodon ansiosta Microsoftin motiivitkin ovat ehkä paljastumassa.

Microsoft on ilmeisesti hyödyntänyt yrityskaupan myötä yhtiön käyttöön siirtynyttä teknologiaa Windows 8:n videokeskusteluohjelman rakentamisessa. Chatter-nimellä kulkeva ohjelma on jo ainakin osittain sisällytetty Windows 8:n tuoreimpiin kehitysversioihin. Ohjelma perustunee valtaosin Windows Live Messenger -pikaviestimeen, jota on höystetty Skypestä löytyvillä komponenteilla. Tässä vaiheessa ei ole selvää mitä teknologiaa Microsoft on Skypeltä tarvinnut keskusteluohjelmaansa varten. Viitteet Chatter-ohjelmasta löytyi consentux.dll-tiedostosta.

Chatterin kerrotaan tukevan useita alustoja, joten sen avulla voi käydä keskusteluja kolmannen osapuolen ohjelmien käyttäjien kanssa (esim. Xbox (Kinect), Windows Phone, Lync, Skype). Saa nähdä mitä EU:n kilpailuviranomaiset sanovat Microsoftin suunnitelmista. Microsoftin on huhuttu myös kehittävän Skypen pohjalta Windows Phone -alustalle omaa videokeskusteluohjelmaa.

Alla Chatterin logo:

4 kommenttia

Abexi
Tulee mieleen picasan logo ilman värejä. Ja kappas onhan siinä yks tuollainen palikka enemmän kuin picasan logossa.
arcanix
Sehän on valotusaukko, eli viittaa nimenomaan videopuheluihin. Picasan logossa 5 lamellia, chatterin logossa 6 ja aperture sciencen logossa 8 lamellia.


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. kesäkuu, 2011 @ 12:06
roponen
Ei ole vaikea arvata että Microsoft haluaa Skypen avulla tehdä sen mitä monet ovat yrittäneet (ja epäonnistuneet): viestimen joka yhdistää saumattomasti KAIKKI pikaviestinverkot. Tai jos joku tietää softan jolla voi viestitellä ja soittaa (mielellään myös videopuheluita) skypen, messengerin, googlen, yms välillä niin kertokaa toki.

Skype on ollut ainoa noista verkoista jonka sisällyttäminen IM-softaan on ollut enemmän tai vähemmän tuskaista. Tekstipohjaisen chatin saa jotenkin toimimaan mutta silloinkaan viestit eivät synkkaudu aina oikein laitteista toisiin, viestejä saattaa jäädä roikkumaan, skype potkaisee viestimen pois verkosta, ...

Skypeä ovat yrittäneet sisällyttää palveluunsa ainakin Fring, Nimbuzz, IMO.im, Trillian (plugarilla), miranda... mutta enpä ole vielä täysin toimivaa ratkaisua löytänyt. Osa viestimistä on suosiolla luovuttanut Skypen kanssa (esim pidgin ei listaa skypeä, Fring taisi luovuttaa myös). Silti Skype vaan kasvaa, lähinnä kai koska se tarjoaa toimivimmat puhelut, videopuhelut ja laajan alustavalikoiman.

Voisikohan tässä käydä niin että muutaman vuoden päästä iso osa meistä käyttää Microsoftin IM-softaa koska se on ainoa joka toimii kaikkialla?
ArttuH5N1
No, onhan se hieno juttu jos joku onnistuu yhdistämään nämä verkot. Itsellekin kyllä tuli mieleen, että EU:n kilpailuviranomaiset saattavat olla hieman nihkeitä hyväksymään tätä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille