AfterDawn logo

Computex-messujen satoa: tuplapiirilliset Radeonit

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Tämän vuoden Computex-messuilla esiteltiin odotetusti kasoittain näytönohjainvalmistajien erikoisratkaisuja, muun muassa aiemmin uutisoitu Asus Mars II. Nvidiaan perustuvan tuplapiirillisen kortin lisäksi tarjolla oli myös Radeoneita kahdella piirillä.

PowerColor esitteli Computexissa muun muassa Radeon HD 6970 X2 -näytönohjainta, joka on AMD:n Radeon HD 6990 -näytönohjaimeen verrattuna piirilevyltään korkeampi ja lyhyempi. Kolmen korttipaikan näytönohjainta jäähdyttää kaksi tuuletinta, joista suurempi on kooltaan jopa 140 mm. Asus Mars II:n tapaan virtaa syötetään kolmen 8-pinnisen lisävirtaliittimen avulla.


PowerColor valmistelee myös pienempää Radeon HD 6870 X2 -mallia. Myös tässä mallissa on käytössä kahden tuulettimen jäähdytys, mutta kahden korttipaikan kokoisena se on huomattavasti hillitympi. PowerColorin mukaan kyseinen näytönohjain tulee myyntiin myöhemmin tässä kuussa ja suositushintaa sillä on 449$.

Suomalaisille tuntematon Triplex on myös kehitellyt oman Para-souls HD 6950 -näytönohjaimen, jossa käytetään kahta Radeon HD 6950 -piiriä joko 2 Gt tai 4 Gt muistilla varustettuna. Kortin liitännät ovat melko kattavat, 2xDVI, HDMI sekä kaksi täysikokoista DisplayPort-liitäntää. Kyseinen malli ei luultavasti koskaan saavu Eurooppaan.

1 KOMMENTTI

Fin_boy1/1

pystyyköhän tuon 2X 6950 modata? :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT