Microsoftin laiterajoitukset vaivaavat valmistajia

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Microsoftin laiterajoitukset vaivaavat valmistajia
Acerin mukaan Microsoft kontrolloi tiukasti millaisella laitteistolla tulevia Windows 8 -tabletteja tullaan ajamaan. Acerin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja J.T. Wang pitää Microsoftin laitteistorajoituksia "vaivalloisina" valmistajien kannalta.

Wang ei ottanut tarkemmin kantaa yksittäisiin rajoituksiin. Wangin mukaan Microsoft kuitenkin haluaa pitää koko valmistusprosessin hallinnassaan ja päättää kaikesta. Wang kertoo, että Acer ei ole ainut, jonka mielestä Microsoftin tiukka kuri tuntuu vaivalloiselta.

Tiukat laitteistovaatimukset ovat osa Microsoftin jo Windows Phone -laitteiden kohdalla omaksumaa strategiaa, jolla varmistetaan sujuva ja yhtäläinen käyttökokemus ja nopeutetaan tulevien päivitysten jakelua. Pienempi laitevalikoima saattaa nopeuttaa myös ensimmäisten laitteiden markkinoille tuloa.

Vaatimukset tarpeeksi tehokkaista komponenteista ovat johtaneet tilanteeseen, jossa suuri osa Windows Phone -laitteista on keskimääräistä kalliimpia. Microsoftilla ei toisaalta ole varaa hinnoitella tulevia tabletteja kilpailijoitaan kalliimmaksi.
Microsoft esitteli tulevaa Windows 8 -käyttöjärjestelmää sekä sen taulutietokoneille optimoitua käyttöliittymää ensimmäisen kerran eilen.

2 kommenttia

FinPhenom
Google pukkaa Androidia ja Chrome OS, ihmiset painottavat tietokoneen käyttöä koko ajan enemmän internetselailuun/media ominaisuuksiin. Android/chrome laitteet tulevat edullisiksi, helppo käyttöisiksi sekä tunnetummiksi kuluttajille, jolloin windowsin osuus pienenee koko ajan.

Nähtiinhän tämä jo miten Nokia tipahti äkkiä, miksei microsoftikin tulisi samalla tavalla alas :)

Vaikka tuo windows 8 näyttikin tabletilla ihan hyvältä, en usko että ihmiset haluavat noin monimutkaista käyttistä esim tablettiin.
KIPPO76
Millähän järjellä saat tosta monimutkaisen käyttiksen,ei oikeestaan paljoo yksinkertaisempi vois olla. Ainakin omasta mielestä tömmönen on juuri sitä mitä olis jo pitänyt aikoja sitten tulla. Aivan loistavaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille