AMD esitteli Trinity-prosessoria – Hondo tulee tableteihin ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD esitteli Trinity-prosessoria – Hondo tulee tableteihin ensi vuonna
Uuden Z-malliston ohella AMD on esitellyt Computex-messuilla ensi vuonna julkaistavaa Trinity-prosessoria, jonka kohdemarkkinat ovat kannettavissa tietokoneissa ja keskitason pöytäkoneissa. Trinity korvaa aikanaan parin viikon päästä kauppoihin ilmestyvän Llanon.

Siinä missä Llanon prosessoriytimet perustuvat paranneltuun versioon vanhasta K10-arkkitehtuurista, niin Trinityssä aiotaan ottaa käyttöön Piledriver-ytimet. Piledriver on Bulldozer-arkkitehtuurista räätälöity versio, jossa on kiinnitetty enemmän huomiota vähävirtaisuuteen. Trinityt valmistetaan 32 nanometrin viivanleveydellä ja prosessorikantana käytetään AM3+:aa. Trinityn näytönohjaimesta ei vielä tiedetä juuri mitään. Ohjain tukee DirectX 11 -rajapintaa, mutta esimerkiksi stream-ytimien määrästä ei olla vielä hiiskuttu.

Samassa esittelytilaisuudessa AMD antoi jo vinkkiä seuraavan vuoden tablet-strategiastaan. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, niin yhtiö aikoo julkaista ensi vuonna Hondo-suorittimet taulutietokoneille.

1 kommentti

Thor1993
No eipä kovin paljoo kerrottu. Toki ihan ymmärrettävää, kun vasta ens vuoden prossusta puhutaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille