AfterDawn logo

OCZ RevoDrive Hybrid = SSD + HDD + PCIe

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

OCZ on osoittanut ennakkoluulottomuutensa tekemissään liikkeissä, eikä tuoreet tuote-esittelyt ainakaan karista näitä mielikuvia pois kuluttajien silmistä. Yhtiö on nimittäin esitellyt Computex-messuilla uudenlaista hybriditallennusratkaisua, jossa kovalevy ja SSD-asema yhdistetään samalle PCIe-laajennuskortille.

RevoDrive Hybrid -nimeä kantava tuote perustuu eilen esiteltyyn PCIe-liitännälliseen RevoDrive 3 -SSD-asemaan, johon on kytketty kiinni 2,5 tuuman kovalevy. Laitetta myydään sekä 500 gigatavun että yhden teratavun kokoisilla kovalevyillä varustettuina malleina. Flash-muistia löytyy mallista riippuen 60 tai 120 GB:a. Ratkaisullaan OCZ yrittää haastaa Intelin Smart Responsen kaltaiset hybriditallennusteknologiat.

PCIe x4 -liitäntään menevän RevoDrive Hybridin luku- ja kirjoitusnopeudet yltävät parhaimmillaan 575 ja 500 megatavuun sekunnissa.

2 KOMMENTTIA

Thor19931/2

Ei ihan ilmasta hupia, mutta ompahan siinä specsejäkin minkä edestä sitä rahaa pitäs antaakki.
Näitä näyttää tulevan melkosella vauhilla tällä hetkellä mikä lupailee hyvää hintojen laskun puolesta.

Robustus2/2

OCZ tuntuu todella tietävän, mitä käyttäjä haluaa ja tarvitsee. Itse juuri tilasin yksiteraisen SATAIII HDD:ni tueksi Vertex3:n, hintaa combolle tulee noin 560 euroa, joten eipä tuon hybridin hinta vielä yllytä ostamaan. Sanotaan, että alle 500:n euron alkaisi olla varteenotettava vaihtoehto. Jos se tulisi PCIe x4:nä, niin emojen valmistajien pitää kiinnittää enemmän huomiota siihen, että sellainen jäisi vapaaksi kaikkien muiden korttien päälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT