Nvidia demosi Kal-Eliä lisää Computexissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Nvidia demosi Kal-Eliä lisää Computexissa
Nvidia on esitellyt uuden sukupolven Tegra-mobiilialustaansa Computex-messuilla. Toistaiseksi Kal-El-koodinimellä tunnettava alusta näyttäisi pyörittävän mukavasti PC-pelejäkin.

Virallinen esittelytilaisuuden piti Nvidian vanhempi markkinointipäällikkö Sridhar Ramasamy. Aluksi hän esitteli Kal-Elillä graafisesti vaatimatonta ajopeliä, jonka tarkoituksena oli kuitenkin esitellä Android 3.1 -käyttöjärjestelmän uutta peliohjaintukea, jonka ansiosta taulutietokonetta voi ohjailla sormien ja kääntelyn sijaan vaikkapa Wiin ohjaimella. Ramasamy totesi myös, että Kal-Elin tuki yltää 2560x1600-resoluutioon saakka.

Tätä seurasi joukko pelidemoja, joissa tuotiin esiin alustan neljän prosessoriytimen laskentavoima. Messuyleisölle näytettiin myös Lost Planet 2 -pelistä tehtyä OpenGL-demoa. Myös Shadowgun-peli pyöri hyvin näyttävillä grafiikoilla. Pitää muistaa, että Kal-El on vielä keskeneräinen tuote, ja lopullinen tuote on Nvidian lupausten mukaan 24–30 prosenttia nopeampi.

Alla olevalla videolla Nvidian esittelijä toteaa, että ensimmäiset Kal-El-pohjaiset laitteet tulevat myyntiin vielä tämän vuoden aikana.(Kuva: VR-Zone)

1 kommentti

Thor1993
Ohoh. Vielä tänä vuonna. Vois melkeimpä ootella tollasta, kun rahalle olis muutaki käyttöö, kun tabletin osto. Onhan toi aika ylivoimasen tehokas nykysiin syteemeihi nähen.
Tällasella korvaa jo pleikkarin pikkuhiljaa, kun HDMI:llä lyö telkkarii, langaton ohjain kiinni ja pelit päälle.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille