Ivy Bridgeissä muuttuva TDP-arvo

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Ivy Bridgeissä muuttuva TDP-arvo
Intel on Taiwanissa järjestettävillä Computex-messuilla esitellyt lisää yhtiön tulevissa tuotteissa nähtäviä teknologisia uudistuksia. Yksi tällainen on muuttuva TDP-arvo, joka nähdään ensimmäistä kertaa ensi keväänä ilmestyvissä Ivy Bridgeissä. Tekniikan edistyneempi versio löytynee vasta Haswell-kokoonpanoista.

Muuttuvan TDP-arvon johtoajatus on jatkaa siitä mihin Turbo Boost -teknologia jää. Jos moniytimisen prosessorin ytimiä on levossa, niin prosessori tuottaa vähemmän lämpöä kuin mitä TDP-arvossa on ilmoitettu. Tällöin Turbo Boost hyödyntää pelivaran kellottamalla aktiivisia prosessoriytimiä. Muuttuvan TDP-arvon ansiosta Turbo Boostin pelivara laajenee entisestään, sillä se korottaa automaattisesti TDP-arvoa mikäli prosessorilta vaaditaan suurempaa suorituskykyä. TDP-arvo kasvaa kunnes prosessori saavuttaa tietyn lämpötilan.

Intel ei kertonut kuinka suurella marginaalilla muuttuva TDP-arvo toimii, mutta ulkopuolisten arvioiden mukaan sen olisi oltava vähintään 20 wattia. Pienemmillä eroilla järjestelmän nopeutumista ei todennäköisesti edes havaittaisi.

Intelin esityksen mukaan muuttuvaan TDP-arvoon on lisätty Docked-tila, jonka ansiosta TDP-arvo pysyy jatkuvasti ilmoitettua korkeammalla mikäli prosessorin jäähdytykseen on panostettu normaalia enemmän.

1 kommentti

Thor1993
Kuulostaa peruskäyttäjän kannalta oikeinki hyvältä.
Meidän kellottajien näkökulmasta ei niin mielenkiintosta, koska kellothan pitää laittaa niin ylös, että noin isot muuttelut löis BSODia :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille