AMD esitteli Z-01-mobiiliprosessoria

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD esitteli Z-01-mobiiliprosessoria
AMD on Computex-messuilla järjestetyssä esittelytilaisuudessa julkistanut tablet-laitteille tarkoitetun vähävirtaisen Z-01-prosessorin. Kyseessä on periaatteessa vain virtapihi versio C-50-prosessorista. Uutisoimme eilen AMD:n uudesta Z-mallistosta.

AMD:n blogissa julkaistun merkinnän mukaan Desna-koodinimellä tunnetun prosessorin toimitukset ovat jo alkaneet. MSI ehti ensimmäisenä laitevalmistajana esittelemään siihen perustuvaa taulutietokonetta, WinPad 110W:tä.

Kuten jo tuli mainittua, niin Z-01 on teknisesti kuin C-50:n kopio, mutta sen TDP-arvo on vain puolet pienempi. Prosessorissa on siis kaksi Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä, jotka tikittävät gigahertsin kellotaajuudella. Sen TDP-arvo on 5,9 wattia, joten virrankulutuksessa se ei pärjää ARM:n tai Intelin mallistoille. Jää nähtäväksi jääkö AMD:n tablet-strategia torsoksi, vai onnistuuko se altavastaajan asemasta huolimatta valtaamaan markkinoita kilpailijoilta.

1 kommentti

Thor1993
Kovaks näyttää kilapilu pikkuhiljaa muuttumaa. Hyvä niin.
AMD:llä on kyllä matkaa kirittävänä, mutta luulis niillä tietotaitoo olevan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille