Nvidia: Kal El tuo fysiikkamallinnuksen tableteihin ja älypuhelimiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Nvidia: Kal El tuo fysiikkamallinnuksen tableteihin ja älypuhelimiin
Alkuvaikeuksien jälkeen Nvidian Tegra-alusta on onnistunut valloittamaan mobiilimarkkinoita yllättävän hyvin. Kuten jo tiedossa on ollut, niin Nvidia päivittää mobiilialustaansa vielä tämän vuoden puolella Tegra 3:een eli Kal Eliin, jonka ominaisuuksia grafiikkajätti esittelee tuoreella YouTube-videolla.

Videolla Nvidia hehkuttaa neliytimisen Kal Elin ylivertaista suorituskykyä verrattuna kaksiytimisiin mobiilialustoihin Glowball-nimisen pelin avulla. Nvidian tärkein viesti on se, kuinka Kal Elin avulla älypuhelimiin ja tableteihin on mahdollista rakentaa aiempaa näyttävämpiä pelejä PC-maailmasta tutuilla tekniikoilla. Kal Elin suorituskyky mahdollistaa esimerkiksi erinomaisesti dynaamisen valaistuksen ja fysiikkamallinnuksen käytön mobiilipeleissä.

Nvidian edustaja haluaa vielä lopuksi huomauttaa, että videolla nähty demo on suoritettu esivalmistusvaiheessa olevalla sirulla. Lopullisen tuotteen uskotaan olevan vielä noin 24–30 prosenttia nopeampi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Tomppa12
Tomppa12
Tuo pelle on pelottava.

Muuten täytyy sanoa, että aika hienoa grafiikkaa. Mitenhän noiden kanssa käy, kun muilla valmistajilla ei taida olla vastaavan tasoisia grafiikkapiirejä. Kuinka järkevää on kehittää peliä vain yhden valmistajan piireille?
Thor1993
Thor1993
Onkohan Samsungilla kehitteillä mitään vastaava, kun Exynos ja Tegra on melkein identtisiä..
Onhan toi ihan loistavaa, että saadaan paljon tehoo pieneen kokoon. Tässä alkaakin tehoja oleen jo todella hyvin ja kun huomioidaa 30% tehojen nousu uudemmissa steppingeissä voi tulla kyllä aikamoisia pelejä tableteille ja puhelimille.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä