Nvidia: Kal El tuo fysiikkamallinnuksen tableteihin ja älypuhelimiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Nvidia: Kal El tuo fysiikkamallinnuksen tableteihin ja älypuhelimiin
Alkuvaikeuksien jälkeen Nvidian Tegra-alusta on onnistunut valloittamaan mobiilimarkkinoita yllättävän hyvin. Kuten jo tiedossa on ollut, niin Nvidia päivittää mobiilialustaansa vielä tämän vuoden puolella Tegra 3:een eli Kal Eliin, jonka ominaisuuksia grafiikkajätti esittelee tuoreella YouTube-videolla.

Videolla Nvidia hehkuttaa neliytimisen Kal Elin ylivertaista suorituskykyä verrattuna kaksiytimisiin mobiilialustoihin Glowball-nimisen pelin avulla. Nvidian tärkein viesti on se, kuinka Kal Elin avulla älypuhelimiin ja tableteihin on mahdollista rakentaa aiempaa näyttävämpiä pelejä PC-maailmasta tutuilla tekniikoilla. Kal Elin suorituskyky mahdollistaa esimerkiksi erinomaisesti dynaamisen valaistuksen ja fysiikkamallinnuksen käytön mobiilipeleissä.

Nvidian edustaja haluaa vielä lopuksi huomauttaa, että videolla nähty demo on suoritettu esivalmistusvaiheessa olevalla sirulla. Lopullisen tuotteen uskotaan olevan vielä noin 24–30 prosenttia nopeampi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Tomppa12
Tomppa12
Tuo pelle on pelottava.

Muuten täytyy sanoa, että aika hienoa grafiikkaa. Mitenhän noiden kanssa käy, kun muilla valmistajilla ei taida olla vastaavan tasoisia grafiikkapiirejä. Kuinka järkevää on kehittää peliä vain yhden valmistajan piireille?
Thor1993
Thor1993
Onkohan Samsungilla kehitteillä mitään vastaava, kun Exynos ja Tegra on melkein identtisiä..
Onhan toi ihan loistavaa, että saadaan paljon tehoo pieneen kokoon. Tässä alkaakin tehoja oleen jo todella hyvin ja kun huomioidaa 30% tehojen nousu uudemmissa steppingeissä voi tulla kyllä aikamoisia pelejä tableteille ja puhelimille.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Miten usb tv stick käyttöön win 10 64 bit 41 Windows -ongelmat
Biisiketju 4491 Vapaata keskustelua
Apple iPhone 11 Pro 64GB tähtiharmaa, Takuu 6kk, Espoo Otaniemi 1 Myydään
Linux Mint 19 32bit nykivä video kokoruututilassa 2 Linux -keskustelu
Puhelut nauhoittava softa 3 Vapaata keskustelua
Tietokoneen osat budjetti 3000e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Lenovo ideapad 320 3 Kannettavat tietokoneet
Nopeustesti.com 3 Laajakaistaliittymät
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 10 Virukset ja haittaohjelmat
Perseilyketju. 2134 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä