Computex: Intel valotti seuraavien vuosien prosessorisuunnitelmiaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Computex: Intel valotti seuraavien vuosien prosessorisuunnitelmiaan
Intelin markkinointijohtaja Sean Maloney kertoi Computex-messujen avajaispuheessaan sirujätin seuraavien vuosien prosessorisuunnitelmista. Yhtiön keskeisinä tavoitteina on madaltaa suorittimien tehonkulutusta reippaasti ja nopeuttaa uusien valmistusprosessien käyttöönottoa.

Intelin tavoite on saada kuluttajat siirtymään ohuisiin "Ultrabook-kannetaviin" mahdollisimman nopealla aikataululla. Ultrabook on Intelin lanseeraama termi alle kaksi senttiä paksuille ja vähävirtaisille kannettaville. Intelin tavoite on, että Ivy Bridge -prosessoreiden ansiosta 40 prosenttia kannettavista on siirtynyt vuoteen 2012 mennessä Ultrabook-kokoluokkaan. Ivy Bridget tulevat myyntiin vuoden 2012 alkupuoliskon aikana.

Ivy Bridge -prosessorit korvaa vuonna 2013 ilmestyvät Haswellit, joissa käytetään edeltäjiensä tapaan 22 nanometrin viivanleveyttä. Intelin mukaan Haswellit puolittavat nykyisten kannettaville tarkoitettujen suorittimien TDP-arvot.

Intel valotti myös Atom-prosessoreiden tulevaisuutta. Kuten jo aiemmin tiedettiin, niin Intel tulee vastaisuudessa pienentämään mobiilimallistonsa viivanleveyttä vuoden välein. Tähän asti sykli on ollut kahden vuoden mittainen. Tavoite on saavuttaa 14 nanometrin litografia vuonna 2014. Älypuhelimille ja tableteille tarkoitettu Medfield-alustakin sai uutta julkisuuskuvaa, kun Intel esitteli siihen perustuvaa Android 3.0 -prototyypilaitetta. Alustan tuotanto alkaa tämän vuoden lopulla. Medfield-pohjaisia Android- ja MeeGo-laitteita tulee myyntiin vuoden 2012 alussa.

1 kommentti

Thor1993
Onhan siinä tavotetta koittaa ottaa ARM kiinni.
Pitäähän sitä olla tavotteet korkeella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille