AfterDawn logo

ARM odottaa puolikasta kannettavien laitteiden markkinoista

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Mobiiliprosessoreita suunnitteleva ja lisensoiva ARM Holdings uskoo yhtiön saavuttavan 50 prosentin osuuden kannettavien tietokoneiden markkinoista vuoteen 2015 mennessä. Yhtiön mukaan sen prosessoreita tullaan näkemään nykyiseen tapaan taulutietokoneissa ja älypuhelimissa, mutta myös kevyissä kannettavissa tietokoneissa sekä muissa mobiileissa PC-ratkaisuissa.

Suurinta kasvua yhtiö odottaa kuitenkin tablettien alueella, jossa sen siru löytyy jo suurimmasta osasta myynnissä olevista tableteista kuten Applen iPadista, Motorolan Xoomista ja Samsungin Galaxy Tab -sarjan laitteista.

"Meillä on tällä hetkellä 10 prosentin markkinaosuus kannettavissa laitteissa ja tablettien menekin ansiosta se kasvaa 15 prosenttiin vuoden loppuun mennessä", arvioi ARM:n johtaja Tudor Brown Taiwanissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. "2015 vuoteen mennessä uskomme markkinaosuutemme nousevan yli 50 prosentiin kannettavien laitteiden kokonaismyynnistä".

ARM:n tilanne jatkuu vahvana, sillä Microsoft ilmoitti työstävänsä tulevasta Windows-versiosta myös ARM-prosessoreilla toimivaa versiota. ARM:n seuraava suoritinmalli Cortex A15 vaikuttaa myös lupaavalta ja yhtiön mukaan se tarjoaa viisinkertaisen suorituskyvyn nykyisiin malleihin verrattuna säilyttäen kuitenkin saman tehonkulutuksen.


Ensimmäiset Cortex A15 -prosessoriin perustuvat laitteet nähtäneen markkinoilla vasta vuoden 2012 aikana.

1 KOMMENTTI

Thor19931/1

Saa nähä miten Intel saa pistettyä kampohin. Intelillä ei kumminkaan pitäs olla rahasta kiinni, mutta taitaa olla niin, ettei silläkään saada kurottua kiinni ARM:n arkkitehtuurisia etuja. Tai jos saadaan ni todennäkösesti vaan tilapäisesti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT