ARM odottaa puolikasta kannettavien laitteiden markkinoista

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

ARM odottaa puolikasta kannettavien laitteiden markkinoista
Mobiiliprosessoreita suunnitteleva ja lisensoiva ARM Holdings uskoo yhtiön saavuttavan 50 prosentin osuuden kannettavien tietokoneiden markkinoista vuoteen 2015 mennessä. Yhtiön mukaan sen prosessoreita tullaan näkemään nykyiseen tapaan taulutietokoneissa ja älypuhelimissa, mutta myös kevyissä kannettavissa tietokoneissa sekä muissa mobiileissa PC-ratkaisuissa.

Suurinta kasvua yhtiö odottaa kuitenkin tablettien alueella, jossa sen siru löytyy jo suurimmasta osasta myynnissä olevista tableteista kuten Applen iPadista, Motorolan Xoomista ja Samsungin Galaxy Tab -sarjan laitteista.

"Meillä on tällä hetkellä 10 prosentin markkinaosuus kannettavissa laitteissa ja tablettien menekin ansiosta se kasvaa 15 prosenttiin vuoden loppuun mennessä", arvioi ARM:n johtaja Tudor Brown Taiwanissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. "2015 vuoteen mennessä uskomme markkinaosuutemme nousevan yli 50 prosentiin kannettavien laitteiden kokonaismyynnistä".

ARM:n tilanne jatkuu vahvana, sillä Microsoft ilmoitti työstävänsä tulevasta Windows-versiosta myös ARM-prosessoreilla toimivaa versiota. ARM:n seuraava suoritinmalli Cortex A15 vaikuttaa myös lupaavalta ja yhtiön mukaan se tarjoaa viisinkertaisen suorituskyvyn nykyisiin malleihin verrattuna säilyttäen kuitenkin saman tehonkulutuksen.


Ensimmäiset Cortex A15 -prosessoriin perustuvat laitteet nähtäneen markkinoilla vasta vuoden 2012 aikana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Thor1993
Thor1993
Saa nähä miten Intel saa pistettyä kampohin. Intelillä ei kumminkaan pitäs olla rahasta kiinni, mutta taitaa olla niin, ettei silläkään saada kurottua kiinni ARM:n arkkitehtuurisia etuja. Tai jos saadaan ni todennäkösesti vaan tilapäisesti.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4484 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä