AMD:n tablet-prosessorit: Z-sarja

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD:n tablet-prosessorit: Z-sarja
Tuoreesta verkkoon vuotaneesta AMD:n esittelydiasta ilmenee, että yhtiö työstää juuri tableteille tarkoitettua prosessorisarjaa. AMD:n Desna-koodinimellä kulkevat tablet-prosessorit tunnistaa niiden nimessä käytettävästä Z-kirjaintunnuksesta.

Tieto ei itsessään ole kovin järisyttävä, koska tablet-strategian julkaisua AMD:lta on jo ehditty odottaakin. Yhtiön entinen toimitusjohtaja Dirk Meyer sai nimittäin lähteä vuoden vaihteessa, koska hänen skeptinen suhtautuminen taulutietokoneisiin ei miellyttänyt omistajia ja muuta johtoporrasta.

Z-sarjalaisten teknisiä tietoja tai julkaisuaikataulua dia ei valitettavasti paljasta, mutta todennäköisesti suorittimet perustuvat paremmilla virranhallintaominaisuuksilla varustettuun Bobcat-arkkitehtuuriin, jota käytetään C- ja E-sarjoissa. Uutta tietoa AMD:n taulutietokonesuunnitelmista saattaa tihkua kesäkuun puolivälissä pidettävässä Fusion Developer Summit -tapahtumassa.1 kommentti

Thor1993
AMD:llä luulis olevan tietotaitoo panostaa 3D suorituskykyyn näyttiksen muodossa, mutta epäilen, että prossussa hävitään se mikä näyttiksessä voitetaan. Ainakin virrankulutuksessa, kun ne ARM:ät vaan on nii virtapihejä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille